muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Na Beiana, un tros més de Mallorca per tudar

Amb el que ens va costar Raixa, podríem haver comprat Planícia, amb unes 900 quarterades, muntanya inclosa, i encara ens haurien sobrat doblers per restaurar i fer-ne propaganda, que és el que més ens agrada.

I efectivament, passat el temps, encara no sabem què podríem fer amb Raixa, mentre Planícia ja és una altra possessió hostil al poble que la va fer gran. Un altre tros de Mallorca que dóna l'esquena a Mallorca.

Ara arriba el torn a Na Beiana: un altre tros de Mallorca per menysprear. Malauradament no té la fama de Raixa, ni muntanya com Planícia, ni tan sols cap arquitecte d'anomenada hi va deixar reguinyols. Per acabar-ho de compondre no és gaire conegut perquè era, és, zona militar; però ara ja, ni les guerres, ja no són el que eren, i Na Beiana, abans un polvorí estratègic a l'entrada de Gènova, ara ningú no sap per a què serveix.

Na Beiana tan sols és un racó idil·líc a l'entrada de Na Burguesa (el parc natural entre Palma i Calvià, han dit de vegades), un lloc ideal per fer escoles de natura, campaments juvenils o la simple passejada o berenada que freqüentment anam a fer a l'altre cap de l'illa perquè no sabem on anar.

No fa tants d'anys que ens volien fregar pels morros que havíem de donar les gràcies als militars que Cabrera no s'hagués urbanitzat, tot intentant llevar importància al moviment ecologista que va fer canviar el discurs polític. I ara, a qui haurem d'«agrair» que també es perdi Na Beiana? Els regidors de Palma estan tan preocupats perquè encara no tenim metro que no els poden parlar d'altra cosa, l'Ajuntament de Calvià no té doblers (pobret). Fins i tot, aferrau-vos, en un soparillo d'en Matas i en Trillo, quan ambdós eren ministres, no els va venir de gust posar-se d'acord. La qüestió és que el Ministeri de Defensa ho vol vendre i cap estament públic hi està interessat.

Sols ens queda el conhort que ja hem tocat fons, i en conseqüència la nostra dignitat com a poble, a partir d'ara es recobrarà. Perquè és evident que ja hem tocat fons... O no? Es pot caure més baix?

P. Llofriu. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris