algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Acord

És molt positiu que el PP balear analitzi el finançament de la República Federal Alemanya i del Canadà i cerqui fórmules semblants per a l'Arxipèlag. Segur que així aprendran amb profundidat la capacitat i empenta dels bunds alemanys i l'extraordinari grau d'autonomia del Quebec canadenc, no només econòmic, sinó també lingüístic i cultural. Aquest és el bon camí per aconseguir que les Balears assoleixin un autogovern de primera categoria i defensor de la igualtat dels seus ciutadans respecte a altres de la Península.

Tot i així, aquestes propostes només seran viables des de la voluntat de consens, sobretot amb el partit socialista. La qüestió és tan important que aquí no valen ni reserves mentals ni jugadetes per fer la punyeta al PSOE. L'important és el pacte, la voluntat de pacte i, a partir d'aquí, treure endavant la reforma a Madrid.

Un estatut és una carta col·lectiva suprapartidista. I suposaria enganyar el poble fer propostes sabent que no seran acceptades. Conservadors i socialistes han de dialogar amb sinceritat i, en unió de les altres formacions, establir el marc que pugui convertir-se en nou estatut. Però per això s'han de deixar de banda prepotències com les exhibiex el PP. Si l'estatut no surt hi perdem tots, començant per ells, que són els qui governen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris