muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Llibres per als joves

El Consell de Mallorca ha decidit regalar per Nadal vint euros a tots els joves d'entre 16 i 18 anys perquè comprin llibres en català. Inverteix en aquest acte d'incentivació de la lectura en la llengua pròpia els doblers del premi Mallorca de novel·la, que desgraciadament fou declarat desert pel jurat en la seva primera edició. Ens trobam davant una altra passa valenta en defensa del català a Mallorca. Que milers de joves cerquin aquest Nadal un llibre per llegir durant les vacances és predicar amb fets. La institució que presideix Maria Antònia Munar ha entès que la discriminació positiva envers la llengua de Ramon Llull, perseguida o menyspreada durant segles, implica passar a l'acció i animar a llegir-la. Això tambe és un important suport per a llibreters i autors, ja que anima el jovent a acudir a les llibreries. I si les lectures nadalenques són profitoses i entretengudes, tambe es potencia el desig d'aquirir nous exemplars al llarg de l'any.

El Consell està aconseguint ser identificat com la institució que defensa la nostra llengua i que cerca, des de fa temps, totes les iniciatives possibles per acosneguir-ho. Els polítics passen, les generacions se succeeixen, però el que es fa ara pel català és imprescindible i imparable perquè impideix el seu arraconament i, a la llarga, la seva desaparició.

Aquesta iniciativa bé es mereix una àmplia resposta popular. Els joves d'entre 16 i 18 són ja el present, però per sobre d'això són futur. La nostra llengua està en les seves mans perquè ells, de mica en mica, van recollint el testimoni dels grans. I d'ells serà qualque dia una illa que ha de lluitar dia a dia per mantenir la seva personalitat i el seu anhel de no caure dins l'alienació, oprimida pels valors forans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris