nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El PSOE d'aquí; i el PSOE d'allà i l'educació

L'aparell del PSIB-PSOE tem més la victòria d'un o d'una militant a Palma que no la descomptada victòria del PP en les autonòmiques. Intentarà que el candidat o candidata sigui qualcú que de cap de les maneres li pugui fer ombra i que, en cas de guanyar la batlia, no pugui convertir-se en un referent alternatiu per a la militància. De moment, l'aparell ha posat un tap. L'obstrucció no tan sols es produeix a Palma, sinó també a Manacor, a Calvià, a Inca, a Marratxí, a Felanitx... a tots els grans municipis on ningú sap encara qui plantarà cara al batle conservador. En fi, pareix que se cerca una derrota molt controlada, tan controlada que pot ser estrepitosa. Els militants i els votants s'haurien de demanar qui és que ho sacrifica tot a l'arribada del seu torn. Comença a no ser estrany trobar normal que en 1995, immers en un escàndol polític de grans dimensions i amb les taxes d'atur i d'inflació més elevades dels darrers 15 any, el PP assolís la majoria absoluta. És cert que en 1999 perdé en circumstàncies econòmiques diametralment oposades, però estava descohesionat, amb crisis inamagables a Menorca, a Eivissa i a alguns municipis mallorquins. La direcció sociata, no obstant això, practica més el victimisme que l'Executiu autonòmic. Madrid té la culpa de tot, però confien que els faci la campanya. De això, què se'n diu? Federalisme asimètric?

No hi ha cap dubte que la legislació educativa del PP aconseguí desunir el país. El PSOE, en canvi, ha aconseguit la unanimitat, encara que sigui de manera successiva. Primer, encoleritzà la dreta i el clero; finalment ha desfermat les ires de l'esquerra que s'oposava a les lleis d'Aznar. No cregueu mai en les reformes del sistema escolar. Serveixen tan sols per fer molt de renou. Si elaborau un llistat de les coses considerades com a material de beceroles que hauria de saber un alumne amb l'ESO acabada per obtenir una mínima inserció social, laboral i acadèmica, veureu com no se'n parla mai o que, si se'n parla la cosa queda aquí, a parlar-ne amb una certa afectació. Les noves tecnologies, amb tot el seu potencial multimèdia, no vertebren la praxis docent. S'usen com es va fer amb els projectors de diapositives i, després, amb els vídeos.

Les bones intencions són un excel·lent motor, a condició que els agents siguin competents. Mirau, si no, el progressiu èxit de Linux. És una llàstima que els que hi voten a favor al Parlament de les Illes Balears no el tenguin implantat a les seves seus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris