algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

Autotaxa

Autotaxa: Tribut que, sense saber com es recaptarà, grava els usuaris d'automòbils de lloguer.

Els JEN (Joves d'Esquerra Nacionalista) celebren que el Govern de les Illes Balears estudiï la possibilitat d'implantar aquest nou tribut, però no pot evitar fer-hi comparacions amb l'extinta ecotaxa, aprovada a la legislatura anterior, i que va tenir les crítiques (per no dir el boicot) del PP, i de la majoria de la classe empresarial de les Illes Balears. Són algunes les diferències i moltes les similituds, però la gran diferència és que aquesta nova taxa no va destinada al medi ambient, no va dirigida a qualsevol turista, recaptarà molts menys diners i, sobretot, aquesta l'ha feta el PP, i no l'esquerra de les Illes.

No poden admetre el seu error. No poden dir que ells mateixos feren demagògia, que utilitzaren l'ecotaxa i el Govern central, llavors en mans del PP, per contaminar l'ambient polític i tornar a ocupar aquelles cadires que la gent d'esquerres els va prendre.

I mira que en fan, de coses rares: autotaxa, targetes verdes, Fundació Balears Sostenible, i tot això perquè el sr. Cascos (antic ministre de Foment del PP) no va voler que a l'aeroport i al port es recaptàs 1 euro diari a cada turista, obligant els hotelers a cobrar l'ecotaxa als seus establiments turístics.

Senyors Ramis i Flaquer, deixin anar els nyarros i tornin al model de l'ecotaxa, recaptin-la als ports i aeroports de les Illes, sense molestar per res el turista ni el treballador d'hostaleria, i veuran com no haurem de fer tantes mangarrufes fiscals com l'autotaxa, ni campanyes publicitàries per vendre la targeta verda i, a més, es recaptaran més diners que serviran per millorar el nostre model turístic per compatibilitzar-lo amb el nostre millor patrimoni: el medi ambient... però dubtam que aquest sigui el seu model turístic.

Xavier Serra Cantallops. Secretari de finances del JEN. Algaida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris