muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

L'oncle Tom torna a fer les feines dins dels calçons

Dia primer d'aquest mes de desembre, n'Antoni Basses, de Catalunya Ràdio, i n'Artur Mas, de CiU, no tingueren altres feines que posar-se a remugar perquè un grup de joves d'ERC s'havien encadenat el dia abans a la seu de l'emissora dels bisbes espanyols en senyal de protesta per l'instigament constant d'odi contra Catalunya que fan un dia darrere l'altre des d'aquell mitjà.

Dins la ràdio i la televisió de la Generalitat això ja és històric: als de Madrid no els agradava els auriculars de traducció dels convidats castellans: idò fora auriculars! Als madridistes els feia ràbia en Jordi Culé en les retransmissions del Barça: idò fora en Jordi Culé. No cal ser brillant per haver reparat fa estona que ni Catalunya Ràdio ni la TV3 són ni cerquen ser mitjans defensors de la causa de la reconstrucció nacional de Catalunya. Són i volen ser mitjans neutres, sense sang a les venes, sense cap referent nacional més que els tolerats pel règim espanyol de las autonomías.

Però és que, fins i tot admetent que cal ser neutrals, com poden gosar criticar un acte de protesta pacífic d'un col·lectiu damnificat? Els ve de nou que reaccionin pacíficament un grup de ciutadans farts i oiats de veure com n'hi ha que inciten a la caça del català cada dia i, per afegitó, des d'una emissora comandada per l'Església que es diu catòlica i que tocaria, per tant, predicar el missatge de Jesús, que no era altre més que la defensa de la justícia social i del respecte i la convivència entre els homes i els pobles?

Si en lloc de ser catalanistes, els manifestants haguessin estat activistes de Greenpeace, posem per cas, que s'haguessin encadenat a un vaixell de guerra de la Marina americana, els hauria envestits en Bassas? No s'hauria limitat més aviat a donar la informació i prou?

Jordi Caldentey. Manacor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris