nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Peixet d'Aguiba

La Mediterrània arriba fins a la vora del desert. O viceversa. La realitat és que s'ajunten les arenes de la terra i de la mar. Això passa a la costa egípcia de Marsa Matruh, allà on les aigües salades es pinten amb unes blavositats que fan mirera. El miracle és cosa de la transparència de l'aigua, del fons d'arena i de la lluminositat del cel. Tot això fa que tant si s'està ben instal·lat a l'hotel Beau Site (amb el vi blanc Obelisk, el peix acabat de torrar, i totes aquestes coses que donen vida), com si s'arriba fins a Aguiba, el plaer no descansi mai. Sempre hi ha blaus i transparències.

Aguiba és una platja allunyada dels arbres. Les coses com són: no hi ha res vegetal per posar-se a l'ombra. Però un cop s'ha arribat a l'arena es descobreix que, tant a la dreta com a l'esquerra, les masses rocoses que posen fre a les envestides quan la mar s'envalentona, regalen redols agradables. Són terrasses naturals on l'aigua hi ha deixat un poc de salitre, coves on a vegades hi ressona l'aigua, potser forats antics de quan la gent hi tallava blocs per tal de construir sobre la terra. Actualment tot això s'aprofita, especialment els mesos d'estiu, per fugir del sol que s'ensenyoreix de tota la platja. S'hi fa una becada, s'hi menja alguna cosa i, amb un poc de sort, dos cossos trobaran el lloc on saber-se humans i un poc salvatges. Tot en el sentit amb més plaer de la paraula.

I sempre, sense parar, els pescadors incansables intentant trobar la vida de la mar. Preparen les canyes, l'esca, la xarxa on guardar-hi la pescada. Mai no es desanimen. Ho proven i ho tornen a provar. Els peixos piquen o se'n foten dels pescadors, quan troben menjar de franc i sense massa risc. Alguns queden enganxats a l'ham, i llavors és quan arriba el gaudi amb l'animaló que, ja sense remei, s'acosta a les mans de l'home que tant ho havia intentant. Al final farà les darreres bategades dins un tros de xarxa blavosa. Molt blavosa, com si s'hagués tintat amb els colors que, amb les onades, arriben a Aguiba, al Bany de Cleopatra... A Marsa Matruh, en general.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris