cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
14°

No es confonguin

Catalunya ja era una nació molt abans que Espanya fos una idea. Francesc Pujols ja ho digué que al món els catalans ho tindriem tot pagat. L'humor de Pujols no l'han entès a La Esfera, no l'haurien editat pas. Segons Carles Fages de Climent, Vilasacra era i, potser, és la capital del món i més amunt per la Vajol sortí Companys, Aguirre i Azaña. Els feixistes primer acabaren amb la democràcia, oferint la societat al caos, les forces de seguretat republicanes veren descontrolar-se els carrers per les conductes més radicals, però, no oblidin, primer deslegitimaren el poder democràtic, i només després vingueren els desastres a cada bàndol. Fages de Climent acabà els seus dies fent articles d'homilia a Lo Gaiter de la Muga. La frontera la creuaren els de sempre. Foren pocs els que tornaren, i a les Illes; no tornà ningú. Si us plau no es confonguin, els nazis són vostès.

Després del comentadíssim premi Planeta, un diari nazi en la contracoberta afirmava que «el premio lo ha ganado una partidaria de los P.P.C.C. y ha quedado finalista un bisexual. Otra vez las minorías!». Els catalans som els «jueus» d'aquest nazisme. Pels mòbils es pot llegir el boicot a partir de dia 1 de desembre a tot el que és català, com els homes i dones de Hitler feien amb els comerços de les famílies jueves. Si aquesta és la reacció a un estatut que no trenca, per a res, amb l'Estat, (ratificat per un 90% del Parlament) i si ens ha situat en aquest extrem, la responsabilitat és tota d'alguns membres del PSOE i d'alguns del PP, i tot això, derivat d'un estatut que no és independentista, car el que no volen és que en un mateix Estat la convivència es basi en que cadascú es senti i sigui el que vulgui, sense enfrontaments.

Els catalans que quedam a les Illes tenim dret a ser-ho i no ho impedirà pas el president d'un «Govern autonòmic» que ni tan sols sap per què sala. Ja n'hi ha prou de fer el ridícul!

Com a català em sent molt per damunt d'aquests demagogs que ens «governen» per la senzilla raó que servidor no traeix els seus avis. Recordam, molt bé, a quin costat eren els nazis.

Molt per altra banda, després del fracàs que representa la nova gestió de la Casa-Museu i de les recents declaracions de la Sra. Dolça Mulet, es fa pregar la seva dimissió, car els binissalemers que deixen d'anar-hi, s'han queixat de la vergonya que suposa, el programa de tardor editat per la mateixa, una edició farcida de faltes d'ortografia, d'algú que titlla de sectaris i il·luminats els professionals que no són de la seva línia totalment gonella.

No es queixi Sra. Mulet, no vegi bubotes: Estimada Marta, Terra Baixa, el de Tusón i l'altre, que ara no me'n record, són més assequibles en pàgines per al jovent, li confirma un llibreter, eBearn o la sala de les nines, el compra la canalla, però no el llegeix. No es trenqui el cap, Villalonga és on és, i en el seu moment necessità editar a Barcelona, tot i demostrar, també, el seu «odi» pel «pancatalanisme», necessità Catalunya per a poder respirar literàriament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris