nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Estatut d'autonomia

Els parlaments valencià i català varen aprovar modificacions als seus respectius Estatuts d'Autonomia. I així ho podran fer la resta de CA. El soroll ha esclatat a nivell nacional amb l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia català, entre d'altres coses perquè el PP, que ha estat reaci als canvis, ha posat el crit al cel sobre temes de constitucionalitat, com el tema que Catalunya no és nació, sobre la creació d'una Agència tributària catalana.

A Balears, Jaume Matas reclama més competències a Madrid, més doblers, més finançament, més Autonomia, i així ho posa de manifest amb la llei que anuncià l'any passat d'un Nou Règim Fiscal per a Balears. També reclama un Estatut com el de Catalunya. Però de sobte canvia de pensament després d'una visita a Madrid amb el líder del PP, Mariano Rajoy. El President, Jaume Matas, no vol millorar la situació a Balears, ni de finançament, ni de competències, ni de res. La seva actitud, era demanar per demanar, simplement perquè a Madrid no governaven els seus, i això que durant vuit anys de PP nacional, a Balears no arribaven les inversions.

El que han de fer els Grups Parlamentaris és lluitar per la ciutadania de Balears, i sense oblidar qüestions com la solidaritat interterritorial, fer de Balears una CA que millori en tots els sentits: finançament, augment del nivell de competències, gestió dels recursos propis, anivellament de la balança fiscal, millora del nivell de vida i del benestar social, etc. Perquè crec que la moratòria a l'espera que passi a Catalunya és una posició que no afavoreix els interessos de Balears. A nosaltres no ens interessa el que facin les altres CA, ens interessa aprovar un bon Estatut.

Francesc Martorell. Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris