cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Apostasia

Quantes vegades us heu preguntat, per exemple, què fa Josep Piqué al PP? Jo, algunes, però fa un temps que no m'interessen ni la resposta ni la pregunta. Si pot conviure amb aznars, zaplanes o acebes, ell sabrà per què ho fa, i crec que el mínim que li pot passar és pagar el seu cretinisme amb la penitència de tenir cada dia un aspecte més desmenjat. Si els digués que pas pena, mentiria. Si els digués que em satisfà, també. Quantes vegades us heu preguntat, per exemple, com pot l'Església Catòlica donar cobertura a l'apologia de l'odi i de l'enfrontament civil a través d'un mitjà de comunicació? Jo, cada dia, i encara que no m'estranya (és coherència històrica), em revolta que passi en democràcia a Europa occidental. Lligant les dues preguntes, m'he interrogat: què fa un agnòstic indignat com jo dins de l'Església Catòlica? Resposta: sumar en el còmput de catòlics de les seves parròquies, estadística que utilitza, entre d'altres coses, per obtenir favors de l'Estat, bàsicament, avantatges econòmics per a finalitats privades. I ja no en tenc prou de negar-los una part de la declaració de la meva renda i amb cohabitar tranquil·lament amb la contradicció. Conclusió: fer declaració d'apostasia (per als qui no ho sàpiguen: renunciar a la fe cristiana rebuda per mitjà del baptisme, única fórmula que l'Església reconeix a un batejat per abandonar-la de forma voluntària; per a més informació: http://riba.yatros.com/apostasia.htm) a l'empara de la Carta dels Drets Fonamentals de la UE, de la Llei Orgànica de Llibertat Religiosa i del Dret Canònic, entre d'altres. L'amic Miquel Piris m'ha assegurat que és una batalla molt llarga, però després de tants anys al club he adquirit una virtud cristiana: molta paciència. Sense ira, els mantindré informats.

joanmariUhotmail.com

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris