nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
15°

Per salvar Mallorca, avui a Santa Maria!

Avui farem una mica de capità Aranya. Tot i que un servidor serà ben lluny, m'atrevesc a demanar-vos que, per poc que pugueu, aneu avui horabaixa, a Santa Maria a la festa convocada per la plataforma Salvem Mallorca.

La festa començarà a les 18.00 i comptarà amb les actuacions, entre d'altres, d'Antònia Font, Oprimits, Víctor Uris, Músics de Factoria de So, Tomeu Penya, Cap pel·la, Mal Vici, Rock and Press i una «dance session» amb DJ Kiko Navarro.

De raons per participar en la convocatòria n'hi ha, com a mínim, tantes com entitats formen Salvem Mallorca. O sigui deu.

El GOB, Amics de la Terra i Plataformes Son Real no té preu, Plataforma Autovia NO, Plataforma 2n Cinturó, Salvem La Real, SOS Can Vairet, Plataforma en defensa d'Es Carnatge, Plataforma Desdoblament Sí Autovia NO i la Plataforma pel Parc de les Vies, s'han ajuntat per pegar aquest crit desesperat davant les agressions constants que està patint el territori, el medi ambient i els recursos naturals de Mallorca De, fet, n'apuntarem no deu, sinó desset.

1 -L'impresentable rebuig per part de la Mesa del Parlament d'admetre a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular impulsada per la plataforma Salvem Mallorca per «defectes de forma».

2 -L'expansió urbanística de Mallorca està assolint xifres inimaginables i insostenibles.

3 -A més dels 18 camps de golf que es troben en funcionament i tres que es troben en fase de construcció, han iniciat la seva tramitació un total de 14 projectes més, la majoria dels quals incorporen complexos turístics i residencials.

4 -El Govern ha duit a terme la desprotecció d'espais naturals, ja siguin parcs naturals o Àrees Naturals d'Especial Interès.

5 -Els darrers anys s'han creat o ampliat polígons a diversos municipis, la qual cosa ha conduït a un consum brutal d'àrees rurals.

6 -Els darrers anys s'han creat nombroses pedreres al Pla de Mallorca.

7 -La construcció de 7 noves autopistes implica el consum brutal del territori, la desfiguració dels paisatges rurals, l'aposta decidida pel transport privat en detriment del transport col·lectiu i la preparació de tot l'interior de Mallorca per a un ús urbanístic més intens.

8 -El Govern preveu que abans del 2009 estiguin en funcionament 4 noves dessaladores a les Balears.

9 -L'aprovació del Pla Director de l'aeroport de Son Sant Joan preveu un increment de trànsit de passatgers i d'aeronaus, i així poder assolir l'any 2015 un total de 38 milions de passatgers, el doble que ara.

10 -El Pla Energètic que s'està tramitant proposa incrementar la producció a Son Reus, obrir una nova central a Cas Tresorer (Palma), instal·lar un cablejat elèctric d'interconnexió amb la península, construir un gasoducte que connecti la península amb les Illes, i la instal·lació de parcs eòlics sobre espais naturals protegits.

11 -La producció de residus sòlids no deixa de créixer.

12 -L'aprovació de la nova llei de Ports de les Illes Balears suposarà l'inici de la construcció i l'ampliació de ports esportius.

13 -El Govern pretén construir el nou hospital de Palma dins terrenys rústics de gran valor patrimonial: Son Espases, just devora el Monestir de La Real. Quan el projecte més respectuós amb l'entorn és la reforma de l'actual hospital de Son Dureta.

14 -Can Vairet, amenaçat per la construcció d'un parc temàtic.

15 -El polígon de cotxes de lloguer previst a Son Fangos és absolutament exagerat.

16 -L'Ajuntament de Calvià projecta fer un gran equipament esportiu als terrenys verges del Sementer de Son Flor.

17 -El projecte de l'Ajuntament de Palma de substituir les vies de tren (que quedaran soterrades) per un carrer de 4 carrils semblant al carrer d'Aragó.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris