cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Ramon Serra o la serenitat

Dissabte de matí. Després d'acompanyar els meus fills al Club d'Esplai, dirigesc les meves passes cap a la residència de les Germanes de la Caritat, ses Hermanites, al c/ General Riera. Després de demanar-ho a recepció, agaf l'ascensor per pujar a la primera planta. Allà, al fons d'un passadís pulcre i immaculat, veig l'habitació indicada, amb la llum encesa i la porta amicalment oberta. A dintre, assegut, hi ha en Ramon Serra: ben poc a veure amb aquell home magre i jovial que vaig conèixer, bastants anys enrere.

Per a qui encara no ho sàpiga, en Ramon Serra va ser el fundador de l'Escola de l'Esplai de les Illes, tasca a la qual dedicà els millors anys de la seva vida.

Ara té, segons pròpia confessió, 63 anys. Déu -el seu déu, per ser més precisos- va voler que en un atzarós episodi de la seva salut el seu cos restàs parcialment paralitzat, tal vegada perquè ell, vull dir en Ramon, no s'hagués aturat mai per si sol. No importa.

Amb la mà esquerra, antany travada i maldestre, ha copiat de cap a cap en una plagueta El petit príncep, i ara fa el mateix amb eLlibre dels psalms. Ja va pel número 76. La cal·ligrafia és impressionant, gairebé perfecta. Amb un dit i la mirada emocionada, m'assenyala una de les parets de l'estança. Ple d'un sa orgull, em diu que el que hi ha penjat, dins una vasa, és el Premi Ramon Llull, amb el qual fou distingit en l'edició corresponent a enguany. Té la medalla pertinent sobre la televisió, en una capsa amb un fons vellutat de color blau. No està trist, sols serè. M'acomiad d'ell i mentre baix les escales cap a la sortida em deman si no serà aquesta la vertadera saviesa, la de qui sap esperar i no es resigna davant l'adversitat.

A fora, casualment, comença a ploure, i not que la pluja acudeix en auxili dels meus ulls, mentre m'envaeix una pau insospitada. Crec que, quan sigui gran, vull ser com en Ramon Serra.

Miquel Àngel Lladó. Marratxí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris