cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

J.D. for ever!!

Havia passat la seva infantesa en una Granja. En morir la seva mare que l'havia fet aprendre a tocar el violí, enterrà amb ella l'instrument, després d'haver desesperat sobre la seva tomba. Anys més tard lluità per la vida a la Ciutat de Nova York. Contínuament deia que no sabia qui era, però que importava molt poc. Assegurava que havia après molt observant les vaques, els porcs, les gallines i els cavalls. El treball en una granja l'havia ajudat en l'art de la interpretació. Trobava que la seva vida era molt avorrida i anys més tard quan començava a triomfar digué : «no necessit Hollywood..., però tinc quelcom que a ells els interessa». «Que es faci fotre Hollywood. Que es foti el sistema. Que se'n vagin a la merda els productors, intermediaris i peixos grossos».

«El millor que podria ocórrer aquí (a Hollywood) és que un puto gran terratrèmol com el de San Francisco reduís la ciutat a pols».

Triomfà només amb tres pel·lícules i només narribà a estrenar-ne una, tots el coneixeu. Conduïa cap a una concentració automobilística a Califòrnia i aquesta tardor es compleix mig segle de la seva desaparició als vint-i-quatre anys. Tot just quan les tradicions nòrdiques que diuen que aquells que moriran en el combat tenen dret al paradís, les mateixes que inspiraven els nazis d'ahir, avui, inspiren, també, els nazis islamistes del turbant, la icona de James Dean s'aguanta amb força, com a símbol de les diferents generacions d'una segona meitat del S.XX marcada pel NO-FUTURE.

Havia dit: «Cap bord de naixement em dirà el que he de fer. Tot el que he fet ha estat segons els meus propis termes. Mai no acceptaré ordres de ningú».

Àlex Volney, escriptor i llibreter

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris