nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

En el futbol base està el futur del futbol mallorquí

Acaba d'iniciar-se la temporada 2005-06 del futbol base mallorquí. I, la veritat, s'ha iniciat amb bones expectatives per part de tots els seus integrants: jugadors, tècnics, directius, pares dels jugadors i aficionats.

És obvi que tenim una bona pedrera. Una pedrera la qual és indispensable cuidar i mimar, sobretot per part de les institucions, ja que aquestes, desgraciadament, l'ignoren. Urgeix que les nostres institucions despertin de la seva letargia i sàpiguen calibrar la importància de potenciar els nostres joves futbolistes que aviat haurien de ser els que omplissin les plantilles dels nostres primers equips. Si la pedrera mallorquina es cuidàs així toca per part de les institucions, Federació de Futbol i els principals clubs de la nostra Illa (Reial Mallorca, Constància, Manacor, Atlètic Balears, Poblera, etc.), un altre gall cantaria. Actualment, veim amb pena com el nostre club més representatiu, el Mallorca, és coer de la Primera Divisió amb una plantilla que no es destaca, precisament, per tenir molts jugadors mallorquins. Creuen vostès, amables lectors, que el Mallorca estaria on està amb una plantilla en la qual fossin majoria els jugadors que sortissin del nostre futbol base?

Urgeix, a qui correspongui, obrir els ulls i veure que en el futbol base està el futur del futbol mallorquí. I per començar a actuar coherentment és indispensable potenciar, des de diferents esferes, els clubs que destaquen la formació de nous valors. Clubs com el Cide, la Salle, el Ferrioler, el Sant Francesc, la Penya Raval, el Club Atlètic Santa Catalina, etc., clubs que, fent grans esforços en diferents àmbits (sobretot en l'econòmic), subsisteixen com poden i sense el merescut suport.

No n'hi ha prou amb la pinya de cohabitació ben entesa que formen els clubs de futbol base mallorquí. Per tant, a través d'aquestes línies, sol·licit a les institucions que sàpiguen estar a l'alçada de les circumstàncies i donin unes subvencions dignes a tots els clubs per igual, sense privilegis per a ningú. No s'ha d'oblidar que les subvencions que es concedeixen actualment són insuficients. Són, i ho dic sense por, un afront a la intel·ligència. Unes subvencions que no queda més remei que qualificar-les de misèria... I també, sens dubte, s'han d'arreglar tots els camps de futbol de l'Illa: dotació de gespa artificial, bons vestidors, il·luminació adequada, material esportiu, etc.

En resum, o entre tots posam el futbol base en el lloc privilegiat que li correspon o el futbol mallorquí entrarà en un atzucac. Encara queda temps per rectificar. I rectificar és de savis.

José Antonio García Vázquez, pare d'un jugador del CIDE Infantil B. Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris