cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Carlistes a les Illes Balears

Sr. director,
Fa uns mesos vaig escriure una nota que la premsa mallorquina va publicar-me. En ella demanava contactar amb carlins de les Illes Balears. Gràcies a la seva publicació he trobat persones que des de fa generacions estan lluitant pels ideals carlins i el contacte amb ells m'ha enriquit de forma especial.

Alguns d'ells m'han parlat de la visites a les Illes del pretendent carlista al tron d'Espanya, D. Javier de Borbón Parma (q.a.C.s), acompanyat d'il·lustres carlins mallorquins, juntament amb el seu secretari, el valencià Marqués de Villores.

Gràcies també al recordat amic Juan Balansó Amer, oriünd mallorquí i educat a Barcelona, vaig descobrir la descendència mallorquina dels fills de la Infanta Alícia, filla de Carles VII, i que va viure tota la seua vida a Mallorca. Entre els últims descendents es troben els Orlandis Bragagnuolo, als qui m'ha estat impossible localitzar.

Per altra banda, els carlins mallorquins amb qui he contactat em parlen de grans famílies carlistes a Manacor, Llucmajor, Inca, Pollença, Sóller i la ciutat de Palma. Entre elles estarien els descendents de la família Colom Rotger, de Sóller; la família Ballester, de Llucmajor; la família Blanes o la família Truyols, que va assumir la direcció de la Junta Carlista del Regne de Mallorca. També recordaven el Cercle Vázquez de Mella de Manacor.

Voldria contactar amb alguns d'ells, atès l'interès que s'està despertant, amb l'elaboració dels nous Estatuts d'Autonomia, la recuperació del Dret Foral dels diferents Regnes d'Espanya, així com l'aplicació de la Doctrina Social de l'Església al Dret espanyol. Crec que la nostra experiència política pot aportar grans coses al desenvolupament dels nous Estatuts. (federico.rodaUterra.es)

Frederic Ferrando i Roda. Junta Carlista del Regne de València.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris