nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
17°

Jo tampoc faré un llistat

Gràcies, tio -se sentí des del banc socialista quan el president prometia no fer sang en la ferida dePSOE. Podria ser la millor frase de 105 minuts d'avorriment, dades i cintes de vídeo. Les cintes les duien els de PP3 preparades per arrodonir les principals idees presidencials en el telenotícies del migdia. Les dades, especialment referides a accions fetes o iniciades a Mallorca, Eivissa i Formentera, han omplit la majoria de les 37 pàgines d'un discurs que en la primera pàgina deia: «I no es preocupin... saben que vull fugir de llegir una llista avorrida i interminable de tot allò que s'ha fet...». Menorca, com que és roja, se'n dugué menys referències d'inversions i projectes i completà el llistat del que no es podrà fer per culpa dels rojos que governen a Madrid: la variant de Ferreries, l'única carretera on l'acompliment de la llei és un entrebanc per començar-la, i el port de Ciutadella, on els falta el vistiplau del Ministeri de Medi Ambient (només el signaria el mateix que signà la piscina de Pedrojota i amb els mateixos arguments). I ens falta l'avorriment: per resumir-vos la sensació general només dir-vos que n'hi ha que juren haver vist badallar el propi Matas.

l l l
Jo no ho vaig veure. Però puc assegurar-vos que no li interessava gens el que deia: ho llegia malament, sense ganes. Així pogué dir, sense immutar-se, «la centralitat del ferrocarril en el nostre sistema de comunicacions», «bulímia de ciment i voracitat constructora», «els èxits mediambientals de l'època del Pacte de Ciment», «la taxa és de l'1,6%... a nivell nacional és del 3,1%.. i el diferencial se situa en l'1,5%», «la lluita contra la desestacionalització (sic)», «la prevenció foresta», «el canvi climàtic ha estat assumit per aquest govern» «el benestar provoca discapacitats», «la irrupción de sangre joven», «preveure el major grau de consens possible»... i més. No només dubtava de les capacitats aritmètiques dels diputats amb la resta del 3,1 menys l'1,6, també dels seus nivells de consciència: «jo no sé si les senyores diputades i els senyors diputats són conscients de la importància de l'aprovació de la Llei de Ports». Però era igual. Tant se'n fot perquè a la ciutadania no els arribarà res del que allà es digué i si els arriba qualque cosa, en forma de resum, ja té PP3 per adobar-ho.

l l l
Al final, a la recerca del titular d'avui -després d'haver decidit el d'ahir amb la proposta d'hipoteques per a joves rics- amollà la història dels grans pactes: el demodel turístic, en el qual no convidà els representants de la meitat dels ciutadans, i el de l'Estatut, que com que deu ser inútil sí els convidà. Furgà en la contradicció del país de les meravelles presentat amb la necessitat de revisar de dalt a baix el model turístic, que és com dir el model econòmic del país, ja ho farà qui vulgui. Que jo, avui, estic condemnat a escoltar més d'aquestes o de pitjors.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris