cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Immigrants: futbol i salt de tanques

Sr. director,

Criden l'atenció les diferències que ens trobam entre les diferents classes d'immigrants que arriben al nostre país.

Si ets un immigrant de nom, per exemple, Leo Messi (argentí en aquest cas), llavors no tindràs cap problema per trobar un cap de renom, per exemple, Joan Laporta, que utilitzi les seves influències (un cunyat anomenat per exemple, Alejandro Echeverría) perquè puguis jurar la Constitució espanyola en un temps rècord i així poder treballar com més aviat millor a aquest nostre país.

En canvi si, en lloc de ser futbolista, practiques un altre tipus d'esport com el salt de tanca, més concretament una tanca de tres metres d'altura que separa el Marroc de les ciutats autònomes espanyoles de Ceuta i Melilla, llavors no només no trobaràs un Joan Laporta a l'altre costat de la tanca, sinó que seràs rebut a tret net i tindràs moltes possibilitats d'acabar mort, ja sigui per una arma espanyola o per una de marroquina.

A més, el que lamentablement és per morir-se de riure, és que aquest cap que accelera els papers perquè juris la Constitució espanyola com més aviat millor en el cas que siguis futbolista, és el mateix que setmanes abans en el partit Barça-Mallorca (el nostre mallorqueta remuntarà el vol...), es va manifestar a favor de l'Estatut mostrant les seves idees nacionalistes ja àmpliament conegudes per tots. Per al qui li convé li agrada ser espanyol...

És trist però real. Si acudeixen a Espanya amb un contracte de futbolista els tracten com un déu i coreja el seu nom un estadi de cent mil persones. Però si ho fan responent a l'«efecte cridada» del Govern com ho estan fent centenars de persones a la frontera marroquina, surten als diaris (igual que el futbolista) però a la secció de succeïts en lloc de a esports. No són ambdós immigrants?

Jaume Morell. Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris