cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

La nit cultural de Sant Jeroni

La vesprada del passat divendres, festa de Sant Jeroni, esdevingué una de les principals fites culturals de l'any. Mallorca esperava aquesta nit de la cultura amb ansietat i incertesa de conèixer el triomfador polític. Institucions públiques i partits, governs i oposicions, feia setmanes que espiaven, programaven i contraprogramaven segons la versatilitat de l'adversari. Si en lloc d'escollir Sant Jeroni s'hagués elegit la Diada del 12, res de tot això no hauria passat. El Consell de Mallorca hauria tingut tot el protagonisme i prou, i ningú no s'hauria qüestionat programar estratègies per restar protagonisme als premis. Com s'ha vist, tanmateix, la cosa tampoc no ha acabat de sortir bé del tot. Els dirigents culturals del Consell de Mallorca, com els meteoròlegs, no ho pogueren preveure tot i el resultat final no fou l'esperat mediàticament, malgrat que es complís l'objectiu que induí a la convocatòria dels premis. La celebració de l'aniversari, fins ara mai no celebrat, de l'Institut d'Estudis Baleàrics segurament s'ha d'entendre com a contrapunt a l'acte del Consell i com a estratègia per a compartir informació cultural. Algú degué imaginar que els Premis Mallorca sorgiren per salvaguardar la cultura catalana de Mallorca, en una conjuntura en la qual el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma presumien de menysprear.

Aquell mateix vespre, el PSIB-PSOE també s'alçà en armes i programà un acte al Secar de la Real, amb Carmen Chacón com a principal actriu. No ho vaig acabar d'entendre, i ningú no m'ho sabé explicar. Mentrestant, l'amic Tomeu Martí proposava a la ciutadania illenca una eina fresca, atractiva i dinàmica d'informació.

No ho dubteu, consultau la pàgina www.tribunamallorca.org Llegint-ho ho entendreu un poc millor tot, no només de la nit cultural de Sant Jeroni.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris