algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

La piscina dels hipòcrites

A primers d'agost i formant part del seguiment del treball parlamentari vaig assistir a la roda de premsa que diferents partits i entitats, juntament amb ERC-Illes, van convocar a Son Servera. Una roda de premsa per denunciar el tracte de favor i preferent que un famós propietari d'una finca a la Costa del Pins ha rebut per part del Ministeri de Medi Ambient.

Em refereixo a la concessió d'una piscina d'ús públic de la qual gaudeix per un ús privat el famós periodista Pedro J. Ramírez i Codina (dels Codina de Sant Feliu de Guíxols). Qui és capaç d'amagar les seves arrels, en aquest cas la seva ascendència catalana, ja demostra la poca categoria moral que respira. Un cop acabada la roda de premsa, vàrem realitzar el que ja havíem anunciat, és a dir recórrer el camí de ronda, exercint el dret de pas que ens garanteix la llei de costes. Aquest fet, el d'exercir el dret de pas per la zona marítima terrestre, va desfermar tot un seguit de reaccions, encapçalades pel diari El Mundo, el director del qual és l'il·lustre ocupador de l'espai públic Pedro J. Ramírez, que ha posat el grup de comunicació que dirigeix al servei dels seus inconfessables interessos particulars.

Ha obligat a tots aquells que té agafats pels «negocis» a parlar contra la nostra actuació, ha fet pagar la penyora als «seus amics» començant per Acebes, Zaplana i Jaume Matas, còmplice de l'ocupació durant la seva etapa de ministre, passant per un portaveu del Consell General del Poder Judicial, seguint per tota la Brunete mediàtica d'Onda Cero, ABC, La Razón i els opinadors professionals aduladors de l'insigne propietari. Tots ells han parlat d'assalt, de vergonya, d'actuacions violentes, però al final el que s'ha provocat i que ha ocupat més paper, és la meva foto en banyador i el meu tipus físic, val a dir que ben poc agressiu. No sóc ni Brad Pitt, ni Zaplana, sóc com sóc i com em varen parir i els que m'estimen i són amics de veritat m'accepten com sóc. Comprovar que simplement realitzar allò que es creu que és correcte, desfermés entre els nostres enemics tanta passió és un plus i una satisfacció que val la pena tenir en compte.

Les preguntes parlamentàries que Esquerra formulà al Congrés exhauriren tots els terminis per ser contestades. Si una foto amb banyador amb estètica antianorèctica fa possible una més ràpida aplicació de la llei de costes tal com ha anunciat la ministra de Medi Ambient, benvingut sigui. Si el president del Govern de les Illes Balears va anar a demanar disculpes a casa de l'insigne propietari i el més intel·ligent que se li ocorre dir és que «de fora vingueren i de casa ens tragueren» en referència a la meva persona pel fet de ser nascut al Principat, en un acte de servilisme al poder de Madrid, és que molt mala consciència ha de tenir. Si Jaume Matas té mala consciència de la seva època de ministre de Medi Ambient pel tracte de favor que li va atorgar a «l'insigne propietari» ho puc arribar a entendre, encara que no ho comparteixo. Si es va equivocar pressionat per l'il·lustre propietari que ho digui, però que no vulgui fer una defensa numantina del que és indefensable, i menys demani disculpes en nom dels mallorquins d'una manera més pròpia d'un missatge de possessió que del president de Govern que representa.

Per finalitzar vull donar les gràcies als molts que ens han encoratjat, ens han defensat i han donat la cara per nosaltres, tingueu per segur que seguirem endavant en la defensa de l'aplicació de la llei de costes a tot arreu, i que «l'insigne propietari» té perduda la concessió de la piscina, perquè és incapaç de fer-la d'ús públic i per tant amb la informació que tenim, el Ministeri de Medi Ambient retirarà la concessió i per tant restaurarà l'espai físic del camí de Ronda.

Des d'aquestes ratlles us convidem a retornar ben aviat a la Costa del Pins a celebrar la recuperació d'aquest espai públic; la bona gent de les Illes que va començar la lluita per anar recuperant l'ús públic dels camins de ronda veurà compensat el seu treball. Gràcies a Jaume Sastre (Lobby per la Independència), a Gadma, al PSM, a EU-EV i a tota la bona gent que ens han donat i segueix donant suport, seguirem fins a aconseguir-ho.

Joan Puig i Cordon, diputat d'ERC a Madrid

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris