muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Nacionalistes joves i engrescats

Avui a partir de les sis de l'horabaixa es farà a Vilafranca de Bonany la primera edició del Festival Engrescat. Es tracta d'una trobada lúdica amb un rerefons polític, ja que qui ho organitza són els Joves d'Esquerra Nacionalista, vinculats al PSM-EN.

El programa del Festival Engrescat és realment atractiu. En primer lloc es farà una taula rodona a la Sala de Plens de l'Ajuntament, amb el títoL'esquerra nacionalista a dia d'avui: cinc veus, cinc perspectives. A la plaça Major de Vilafranca, a partir de les 18.00 hi haurà Jocs per a infants, a les 19.30 Cançó d'autor amb Tomeu Quetgles i Xus Santana, a les 21.00 es farà una Torrada popular i una ballada amb Al-Mayurqa, a les 22.00 Correfoc amb La Colla de Dimonis Bocsifocs d'Esporles i a partir de les 22.15 serà l'hora del rock amb Fora des Sembrat, Syphosis, Bonsanka, Bèsties Xeremieres i Invitro. Per als qui encara no els basti, la festa continuarà amb Bauxa Mestissa i l'extraordinari showman, Pep Suasi, en la seva versió de punxadiscs.

No sabem de quina resposta, quant a participació, gaudirà aquesta nova aposta dels JEN-PSM, però sí que sabem que aquest Festival representa un bot qualitatiu importantíssim en la llarga història d'aquesta organització juvenil.

Sé, per experiència, que per afrontar un repte així fan falta o moltíssims doblers (sabem que no és el cas) o una mescla amb una important dosi de seguretat, la que dóna poder comptar amb molta gent implicada i moltes complicitats, molta il·lusió i un punt de bogeria.

La celebració del Festival Engrescat és una bona notícia per al PSM, perquè vol dir que disposa de gent jove il·lusionada i capacitada i ho és també per al conjunt de l'esquerra nacionalista, perquè l'esperit obert i de recerca de complicitats que significa el fet de convidar a participar-hi gent que no és militant del PSM o que, fins i tot, és militant d'un altre partit fa que aquesta convocatòria transcendeixi allò estrictament partidista i esdevingui una cita per a tots aquells que estimen Mallorca. Si més no dels que l'estimen amb el cor a l'esquerra...

El Festival Engrescat és la presentació en societat d'unes noves generacions (en el bon sentit de la paraula) que s'han incorporat fa poc a la lluita per una Mallorca més lliure, més justa, més sostenible i més solidària. Una gent jove, plena d'il·lusions i ganes de treballar col·lectivament per Mallorca i pels Països Catalans. Una gent jove i engrescada que, en bona part, s'han format en associacions no partidistes i que tenen la suficient descaradura per plantejar el repte de tirar endavant amb aquest Festival. Uns joves que no duen a l'esquena la pesada càrrega de la derrota electoral del 2003 i que absolutament ningú no té dret a ofegar-los la il·lusió que tenen per (re)començar a establir els bastiments del nacionalisme d'esquerres del demà. Ben al contrari, els hem d'oferir el nostre suport i tota la formació que puguem. Aquests joves, juntament amb els que formen part de les JERC, de Maulets i altres entitats, són el futur del nacionalisme d'alliberament.

Són la generació del nacionalisme engrescat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris