muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Assaig i recital de MMB al castell Jalpí

Els turons que hi ha als voltants d'Arenys de Munt es tapen amb la capa de verdor que fan els pins que hi creixen ben atapeïts. A vegades hi ha un clar, just perquè s'hi alci una casa i la terra es dediqui al conreu. Pels rierals, a l'ombra dels pins i palmeres d'un jardí salvatge, amb heures que s'enfilen a les soques, hi ha una frescor que s'agraeix. Les canyes, mogudes pel vent que passa, fan una musiqueta que dóna vida. Allà lluny es veu la blavor mediterrània, Sinera (Arenys de Mar)...I els versos de Salvador Espriu: Cristall, memòria,/remor de font, de clares/veus allunyades./La llarga tarda miro, /amb pauses d'or i somni.

Hi ha molt de moviment, al pati del castell Jalpí. Els ajuntaments d'Arenys (de Munt i de Mar) i l'empresa que explota el castell, s'han posat d'acord per organitzar dos recitals dedicats a la música mediterrània. El lloc és perfecte i l'hora, a les 7 de la tarda, deixa sentir la música entre la claror del dia, que encara és llarg, i la nit que arriba amb una lluna que neix dins la mar. Cosa curiosa és que els dos recitals van a càrrec de músics Mallorquins. Del primer, amb Caponnam, el director de l'explotació del castell en conta meravelles. Del de Maria del Mar Bonet, que fa el segon, la gent en sortirà encantada. Cosa que no és gens rara, tractant-se d'un castell i de Maria del Mar. L'artista ha tornat d'una gira pels EEUU amb un detall curiós: David N. Cicilline, Batlle de Providence, un dels llocs on va actuar, li va lliurar, no una medalla, sinó un document oficial ple d'exactituds i lloances a la labor de la mallorquina, alhora que declarava el 5 d'agost dia de Maria del Mar Bonet a Providence. A principis de setembre va a Atenes i a l'illa de Naxos, l'1 d'octubre a Damasc... I, a mitjans de desembre, a Alexandria. A cantar.

Però érem a Arenys de Munt, amb la cantant assajant davant centenars de cadires buides al pati del castell de Jalpí. Passa el temps. Una hora abans,quan obriren les portes, una allau de gent ocupà els llocs que consideraven millors. Al final, tot ple. La calma regnava per tot aquell panorama on les cançons ja s'escampaven amb suavitats i potències que la mallorquina envolava, estels de paraules i músiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris