bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

3a Divisió Balear

Aquestes setmanes s'han publicat els diversos calendaris de Lliga per a la pròxima temporada de les distintes disciplines esportives. Amb aquest escrit es vol cridar l'atenció respecte al calendari del grup balear de la 3a Divisió, publicat el 12-7-2005, ja que conté anomalies.

S'ha de dir primer que arran del descens del Mallorca B i del no ascens de cap equip balear a 2a B, el nombre d'equips és senar, 21 en concret, i això fa que hi hagi un equip que descansi cada tongada de partits.

Això, en principi, no ha de ser cap problema i a la taula d'emparellaments s'elimina un equip, en el lloc del qual s'escriu el mot «descansa». Però no és qualsevol equip que s'ha d'eliminar, ja que es poden produir situacions curioses.

En concret, tenim l'equip de Santanyí, que les jornades consecutives 12, 13, 14 i 15 no juga ni un sol partit a casa (la 14 descansa i les altres tres juga a fora), mentre que les jornades 33, 34, 35 i 35 és a l'inrevés (descansa a la 35). Una cosa semblant passa amb el Constància, que les jornades 21, 22, 23 i 24 no juga cap matx a fora (descansa la 23), i amb l'Eivissa, que en les 19, 20, 21 i 22 tampoc no en juga cap a fora (descansa la 29). Així mateix, el Constància no juga el seu primer partit a casa fins a la jornada 4 (la 1 i la 3 ho fa a fora i la 2 descansa), mentre que l'Eivissa juga el seu darrer partit a casa la jornada 39 (la 40 i la 42 juga a fora i la 41a descansa).

No consta que aquests tres clubs hagin reclamat res, però allò cert és que el sentit comú diu que un mateix equip no ha de jugar més de dos partits seguits a casa o fora i que en el cas del principi o final de la Lliga això es redueix a no més d'un partit seguit a casa o fora.

Només queda per dir que, si a la taula d'emparellaments intercanviam en cada jornada l'equip del Sóller amb el mot «descansa», cap situació com les descrites abans no es produeix. Com a molt hi ha dos equips, el Manacor i el Margalidà, que estan tres jornades seguides sense jugar a casa, les 18, 19 i 20 per part del Manacor i les 19, 20 i 21 per part del Margalidà, en les quals jugarien fora les jornades primera i darrera de cada tema i descansarien en la del mig.

Joan Miró Font. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris