nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Una de freda...

El 8 d'abril de 1992, es va aprovar la Llei de protecció dels animals de la CAIB. Des de llavors, aquesta norma ha estat paper mullat a Mallorca.

Es presenta denúncia rere denúncia per qüestions de maltractaments contra els animals, sense que arribi mai una resolució adequada; les disposicions contingudes en la Llei són constantment ignorades i eludides; però el que ens sembla realment greu i grotesc és que sigui la mateixa Conselleria de l'Interior del Govern balear qui no vulgui saber absolutament res de la Llei.

En el Títol VII, capítol primer, article 46-E, s'hi considera com a infracció molt greu «l'ús d'animals en festes o espectacles en els quals puguin ser objecte de danys, sofriments, tractaments antinaturals, maltractaments, burles, o en els quals es pugui ferir la sensibilitat de l'espectador».

L'article 48 del mateix capítol estableix que les multes aplicables a les infraccions greus van de 1.500 euros a 15.000 euros.
Doncs ara ens demanam qui aplicarà la multa a la Conselleria de l'Interior per l'autorització del correbou de fa poc a Alaró?
Qui aplicarà la multa a l'Ajuntament d'Alaro? Qui aplicarà la multa als ajuntaments de Muro i de la Colònia de Sant Jordi per l'amollada d'ànneres?

Els podem assegurar que els animals utilitzats en aquests i en altres espectacles sofreixen, pateixen maltractaments, són objecte de burles i, sovint, per no dir sempre, en resulten morts. A més, podem assegurar que som moltes persones, però no espectadors en cap cas, que ens sentim molt ferits en la nostra sensibilitat, molt defraudats i ignorats pels nostres «governants». Exigim que aquesta normativa es posi d'una vegada en pràctica i que s'apliquin totes les multes pertinents. Que deixin de prendre'ns per idiotes i que no ens vénguin amb la contarella que són «festes tradicionals de més de 100 anys», que això és mentida. Hi ha una Llei molt clara sobre això i la Llei hi és per acatar-la, perquè l'acati tothom.

Si la repassam fil per randa, veurem clarament que els seus primers infractors són el Govern i els ajuntaments. Feta la Llei, feta la trampa, no és ver?
No acabam d'entendre com funcionen les lleis aquí, però tal vegada Farruquito ens ho podria aclarir.

Penny Kay. Portaveu de la Societat Protectora d'Animals i Plantes de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris