muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Bé hem dinat

Ve una Diada de Mallorca molt calenta. Munar ha donat el setembre de temps al PP perquè destitueixi el trànsfuga Joan Thomàs de tots els seus càrrecs a l'Ajuntament de Calvià. Si els conservadors donen cullerot i olla al traïdor, la presidenta donarà per trencat el pacte en aquell Ajuntament i es plantejarà què fer al Consell.

A Munar no li han deixat cap altra sortida que treure l'espasa. Tant a Calvià com a Andratx, el PP ha jugat fort per trencar la columna vertebral d'UM. No és la primera vegada que els conservadors s'intenten menjar als nacionalistes de centre. Estigueren a punt d'aconeguir-ho en temps de Jeroni Albertí, al qual, mitajançant submaris, se'l carregaren de president del partit. Tampoc no és la primera ocasió en què UM planta cara a les jugades de Judes. El 1993, el trencament entre Cañellas i Munar va ser traumàtic. I amb el temps es convertí en l'embrió del Pacte de Progrés en el Consell de Mallorca el 1995, pròleg de la derrota autonòmica del PP l'any 99. Aquell 1993, Gabriel Cañellas començà a fer l'impossible per aconseguir que UM es convertís en partit extraparlamentari. No ho aconseguí. L'electorat donà el suport a Munar per treure els diputats suficients. La situació actual comença a recordar aquelles tristes hores de fa dotze anys. Les urnes no perdonen la pirateria política. Els partits són el que són gràcies al suport de la gent. Això de voler-se engolir un partit aliat a força de ganivetades transfuguistes acaba per passar factura. El poble no suporta la prepotència. El repugna la supèrbia a l'hora d'exercir l'activitat pública. El PP hauria de recordar com perdé el poder a Madrid l'any passat. En política, voler anar sobrats és el principi de la fi.

A UM no li han deixat cap altre camí que donar un termini de temps concret perquè el PP extirpi el tumor Thomàs o anunciarà el trencament. Podria ser al voltant del 12 de setembre, 776 anys després que el rei en Jaume, en línia de combat, arrufàs el nas, esmorzàs d'una cabeça d'alls i digués: «Bé hem dinat», just abans de tornar a la batalla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris