muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Carta dels joves d'EN al president del Govern balear

Molt Honorable sr. president:
Hem passat per primera vegada per la nova autopista que arriba a Llucmajor. Ens fa ganes fer-li arribar les nostres impressions davant d'aquesta nova infraestructura.

Pensam que s'havia de millorar l'accés que anava de l'Arenal a Llucmajor. La carretera estava saturada. Però no creim, així com vostès s'afarten de dir en la seva propaganda, que aquesta sigui una autopista compatible amb la preservació del medi natural. Quina necessitat hi havia de fer una mitjana tan ampla? Hi ha expectatives d'un tercer carril? No havien promès fer un desdoblament? Per què s'han fet els desviaments a Son Granada i Son Antem? No seran els inicis de noves urbanitzacions? Ens ho podem imaginar: «Se vende piso en nueva urbanización a 20 min. de Palma por la autopista» (ja es fa a sa Pobla, a Búger i a Campanet), i quins seran els preus d'aquests nous pisos? No crec que un jove menor de 30 anys pugui pagar-se un pis allà.

Tot i haver estat (i continuam estant-hi) en contra de fer una autopista (sí, en canvi, d'un desdoblament) no ens quedarà més remei que utilitzar-la. Què fan vostès? Acostumen la gent a utilitzar cotxe. I com més cotxes, més densitat de trànsit, i amb major densitat de trànsit, més embussos, i com més embussos, més necessitat de fer una autopista! Ho fan bé, ves si ho fan. Primer creen la necessitat i després ofereixen el producte. Per què no fan el mateix amb el transport públic? Cada quan hi ha un bus a Llucmajor que vagi cap a Palma? Vostès diuen que el transport públic és deficitari, però... no és deficitària una autopista? Quins ingressos genera? I quin cost de manteniment anual té?

Simplement, li direm la nostra opinió: hi ha una massa d'interessos (o dit d'una altra manera, empresaris de la construcció afiliats al seu partit) per fer les coses que es fan a Mallorca sense pensar-les amb el capet! Tenim una economia que depèn excessivament del turisme i de la construcció. Amb uns turistes que cada vegada gasten menys, i uns constructors que passen olímpicament de fer habitatges per a joves, no ens queda altre remei que asfaltar, construir i urbanitzar, per tirar endavant la nostra economia. I així ens va!!!

I és que el model econòmic del seu Govern, no és un model que practiqui el desenvolupament sostenible. Diuen que qui estima Mallorca no la destrueix, però vostè i el seu Govern no tenen un amor sincer cap a aquesta terra.

Xavier Serra, membre dels Joves d'Esquerra Nacionalista-PSM.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris