algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Una vergonya inqualificable

Sr. director:
Com a president de la Cooperativa Agrícola San Bartolomé de Sóller des del 1982 -la més antiga de les Balears, amb 106 anys d'història- de la qual em sent molt orgullós, vull respondre l'article «Una vergonya inqualificable», aparegut a Diari de Balears el passat dijous 28 de juliol, i firmat per les sigles J.M.C.. En primer lloc, li diré que la Cooperativa mai, mai ha importat taronges d'altres països ni cap classe de gènere. El màxim que feim alguns anys, en el mes de setembre, quan ja no queda cap tipus de taronja de Mallorca, és comprar algunes caixes a Mercapalma per poder servir-les als nostres clients.

El que sí que ha fet la cooperativa, aquest any i d'altres, és exportar taronges a Alemanya. També és encomiable en aquest sentit l'exportació de partides de taronges feta per Fruita Bona S.A.T. a la Península.

Sr. J.M.C., en el seu pamflet de dijous passat dóna la sensació d'una persona omnibulada, que arremet contra tot donant pals de cec. Arremet contra la consellera i els seus assessors emprant un llenguatge groller, com si fos un assumpte de fàcil solució. Vostè creu que si pogués no ho arreglaria? S'ha intentat altres vegades sense èxit.

Bastaria que les grans superfícies deixassin d'importar productes durant la temporada en què sobren a les Illes, però no ho volen fer. Visquérem una època de liberalisme en què tot valia, sense sentiments de cap mena. Des del primer moment que es permeté importar productes a mansalva de països on un jornal val 3 euros, la nostra sort estava condemnada.

Sr. J.M.C., perquè no s'assessora i es documenta abans d'escriure parrafades, si és que vol continuar en el noble ofici de periodista? Diu un refrany mallorquí «cap boig apedrega la seva pròpia teulada». Però... vostè creu que jo, com a president i un dels majors productors de cítrics de la cooperativa, consentiria aquestes barbaritats? En cas de creure-ho, és vostè candidat d'ingrés en una casa d'orates. Parafrasejant a Nietzsche: «Vostè menteix amb tot candor, vostè és el fill del pare de la mentida».

Pere Picó Taberner. President de la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu. Sóller.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris