muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Maleïts principis

Tothom té principis i gràcies a ells pot intentar fer o deixar de fer certes coses. Els principis s'han convertit en aquell tòtem personal, intocable i sempre respectable pels altres -i més ara que tots ens esforçam en aparentar un mínim nivell de tolerància-. Després n'hi ha que matisen i al concepte li afegeixen altres com ètics, morals, religiosos... i la minoria que, sense entrar en complicacions, esgrimeix els valors en qüestió. Totes aquestes argumentacions s'han posat aquests dies de rellevància després de l'aprovació dels matrimonis entre homosexuals per part dels regidors del Partit Popular, la majoria tan catòlics i creients.

Ja no des de la laïcitat, sinó des del profund respecte a l'Estat de Dret en què suposadament vivim, costa creure aquesta espècie d'insumissió promoguda per un partit que sovint desacredita aquells que pensen o viuen al marge de la Llei. Evidentment tothom pot creure i pensar lliurament però quan una llei ha estat aprovat per les càmbres legislatives, el funcionari públic està obligat a fer-la complir i no a divagar i expressar el seu grau de conformitat o disconformitat amb ella. De fet, als ciutadans ens importa molt poc si la nostra Batlessa està o no d'acord en celebrar aquests matrimonis mentre l'Ajuntament tengui a qualcú que ho faci i els homosexuals no es vegin discriminats. Encara així, Cirer no ha tardat un segon en fer-nos saber que ella com a catòlica no pot admetre la unió entre dues persones del mateix sexe. Aquesta mateixa coherència l'hagués poguda aplicar en el cas de la guerra d'Iraq quan el seu Pare espiritual a Roma es va pronunciar rotundament en contra. La qüestió està en saber quan una persona actua d'acord les seves creences religioses i quan les deixa arraconades en el cantonet de la mala consciència.

Precisament dins aquest raconet de la mala consciència deu tenir guardat la Batlessa el nou projecte d'hotels i camps de golf a la poca zona rural que ens queda als ciutadans. Supòs que deu anar contra els seus Principis deixar qualque metre quadrat a Palma sense cimentar, anul·lant als de sempre tota possibilitat d'especulació i enriquiment. Això sí que és governar directament i sense complexes: qui no volia segon cinturó haurà de guaitar al verd dels forats per recordar-se'n del color de l'herba. De moment, els que es queixen també són els de sempre, els que no volen progrés, ni ciment, ni autopistes, ni saturació. És que no entenen que sacrificar una rendible operació urbanística per conservar el darrer tros d'hortet de Palma no entra en cap cap? Això no és ja ni una qüestió de Principis!

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris