algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

La vaga del hàndling

El pròxim cap de setmana comença a arrencar la temporada turística i, si no ho soluciona un acord en el darrer moment, s'acosta també una vaga del hàndling, que pot fer molt de mal a la imatge turística de Balears. És l'hora de fer una crida a la responsabilitat per totes les bandes. Les darreres temporades no han estat bones. Les Balears han patit els efectes de l'11-S i de la crisi a Alemanya. I ara que les expectavives començaven a ser millors, s'acosta aquest nou conflicte.

L'aturada dels treballadors del hàndling és especialment dura per a qualsevol aeroport. Encara es recorden avui en dia les imatges de la vaga del 1986 a Son Sant Joan, quan des de la cabina dels pilots d'un avió es penjà una inscripció: «Per favor, deixau baixar els infants». I és que no hi havia escales per als passatgers. Després, molts turistes hagueren de baixar grimpant per estructures metàl·liques improvisades.

S'ha de fer tot el possible per evitar aquesta vaga, inclosa l'habilitat mediadora de l'administració i la generositat envers els treballadors. Perquè el més important és entendre que gran part de la població balear viu del turisme de manera directa o indirecta, i que els perjudicis són per a molta de gent. En la conjuntura actual, cada turista és imprescindible, cada client que torni al seu país d'origen parlant bé de les Balears és fonamental. És necessari un acord en el conflicte del hàndling encara que sigui en l'últim minut.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris