algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Resposta a Juame Lladó

M'ha sorprès l'article de Jaume Lladó de dia 25 d'abril sobre les posicions dels partits del Principat sobre si Catalunya és una nació o no. És sorprenent perquè l'autor, que sol fer col·laboracions ben interessants i fonamentades en aquest diari, frega la demagògia per atacar (per quin motiu?) un partit catalanista -independentista- i d'esquerres. El més curiós -i per favor, que em rectifiqui en Jaume Lladó si m'equivoc- és que no havia llegit mai una crítica semblant per part de l'autor a altres partits catalanistes, tant de les Balears com del Principat, per molt abigüus que fossin en el tema de la configuració nacional dels Països Catalans.

Supòs que les reflexions del senyor Lladó són fruit més d'un desig -compartit- que d'una apreciació més acurada de la realitat. Segur que ell sap tan bé com jo que no recollir a l'Estatut que Catalunya no és una nació, sinó una regió dels Països Catalans no seria acceptat ni pel PSC ni per CiU (recordem-ho, un dels partits que més ha fet per crear la «nació catalunyesa» i obviar la resta), ni per bona part de l'opinió principatina. Igualment, segur que el senyor Lladó és conscient que la campanya de mentides i anticatalanisme que es realitzaria des de les institucions balears i els seus òrgans de comunicació oficials i oficiosos no tendria precedents. La qual cosa tots dos sabem que només beneficiaria al mateix PP, que tendeix a ficar dins el mateix sac ERC, PSM, PSOE, ETA i Al-Qaeda, per posar alguns exemples.

Tot plegat, no vull pensar que l'article està fet amb la mala intenció d'eriosonar Esquerra a les Illes en benefici d'altres partits, o simplement per malícia. És trist, però certs comentaris en el seu article -de fet, tot l'article- així m'ho fan creure (insinuar que la posició d'ERC és gonellista o blavera potser és una mica excessiu...

per no dir ridícul).

No ho sé, sempre havia tengut clar que el nostre principal problema és el PP. I que per llevar-lo del mig, necessitam fer una pinya. No ho té clar en Jaume Lladó? Soprenent.

Amadeu Corbera. Barcelona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris