muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Patrimoni Històric

Sr.Director:

Tan els estudiossos de la Història de Mallorca com els que la descubreixen a poc a poc, estem d'enhorabona amb les iniciatives que els estaments institucionals i privats de la nostra illa organitzen actualemnt pel coneixement del nostro passat: seminaris arqueològics, tallers damunt la vida quotidiana de la Madîna Mayûrqa, visites guiadas a monuments civils, militars i religiosos, relats d'història i llegenda urbana a indrets varis.... Felicitats per això! Dins la meva condició d'investigador autodidacte, voldria fer una contribució a totes aquestes activitats creant una ruta alternativa per altres llocs històrics que probablement no veuran els visitants de les abans esmentades activitats.

Emplaçaments oblidats, descuidats, menyspreciats... emperò que també són part del nostro patrimoni, per exemple: ruïnes musulmanes i romanes a l'Avinguda Antoni Maura (Palma) i a Sa Calatrava, abans de ser tapades respectivament per aparcaments de vehicles i construcció de vivendes; coves d'enterrament de Son Caulelles (Marratxí) i les situades enfront del túmul de Son Ferrer (Calvià), plenes de tota mena de fems; restes d'una vila romana aferrada a un centre comercial a Santa Ponça; construccions de tipus talaiòtics dins blocs d'apartaments; un fragment de l'aqüeducte àrab de la palmesana plaça Bisbe Berenguer i Palou que es fa servir de suport publicitari d'un comerç veïnat; jaciments que ja no es poden veure a l'actualitat amb el seu estat original a causa de la seva destrucció per diverses causes.

El llistat seria llarg per poder omplir fulles i fulles de paper. Crec que seria una bona forma més per conèixer el que va succeir el passat a la nostra roqueta mallorquina i saber més dels nostros avantpassats.

Atentament:

Josep Maria Osma Bosch, Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris