nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Maldecap pel medi ambient

La LECO (Llei per a la Conservació dels Espais de Rellevància Ambiental) hauria de respectar les disposicions legals de rang superior, com són les directrius europees o les lleis marc estatals on han estat transposades aquestes directives comunitàries, com és per exemple la Llei 4/89 dels Espais Natural i de la Flora i Fauna Silvestres. Aquestes disposicions cerquen la finalitat, ni molt manco aconseguida, de preservar, conservar i millorar els espais naturals i per tant els hàbitats d'espècies de la flora i de la fauna.

El valor d'un espai silvestre és independent de la seva titularitat com diu la Llei 4/89, és a dir, tant és que sigui de propietat pública o privada. El lloc és el que és, i és l'espai el que té importància. Per altra banda, la Constitució espanyola i feixos de disposicions legislatives de tot rang, europees incloses, protegeixen els drets de la ciutadania pel que fa als seus drets com a propietaris, siguin de terres de cultiu, de boscos, parcs naturals, parcel·les urbanes, cases etc.

Si el PP, o el Govern balear, pensa que aquests drets no estan suficientment reconeguts, segurament té eines al seu abast per posar-se a treballar. El que no hauria de fer, però, és aprovar una llei que, en lloc de preocupar-se de protegir i conservar uns espais i vida silvestres amenaçats, té com a finalitat afavorir els grans propietaris, inclosos els seus interessos especuladors i urbanístics, encara que no ho diguin amb aquestes paraules, sinó creant figures com «paratge natural», o fabricant PORN comprimits per altres instruments d'ordenació territorial, o deixant en res el dret de tanteig i retracte de l'Administració.

Joan Vicenç Lillo i Colomar. Alaró.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris