algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

Sevillanes i jota marinera

De la capacitat de la batlessa Catalina Cirer per corregir els vicis dels governs municipals anteriors ja no en dubta ningú: és nul·la. De la capacitat de perpetuar-los i d'incrementar-ne l'inventari, tampoc ningú no en dubta: és il·limitada. La seva batlia, que havia de ser com el pas d'un aire fresc i terapèutic agranant els vapors de la fermentació de tota casta de corrupteles, ha acabat sent la del desmentallemanet del parc de les Estacions, la de la consolidació del caos del Born, la del Ciutats de Palma enarborant un bilingüisme militant... Ves a saber quantes coses més caracteritzaran aquesta batlia. És com si no s'haguessin atrevit a fer segons què amb segons qui, i ella hagués emergit com la figura perfecta per engolir en nom del poble tots els mals. Dona, mallorquina, folklorera, hi ha qualcú més indicat per representar els valors de Lo Nostro en un equip de govern municipal sobre el qual plana la sospita del desamor i de la desmemòria de la ciutat? Ella i les seves valentes dones demostren que la dona està tan capacitada com l'home per a tasques de govern: ella és tant el que és com ho fou Fageda, i, així, d'una en una ostenten la mateixa ineficàcia a què ens tenen acostumats els homes blans del seu partit. Perquè, després dels blans, hi ha els durs -i les dures-, eficaços en la devastació. De forma que Cirer es troba amb una herència de confusió i encara la fa més grossa.

Servidor no gosaria privar ningú del gust de mantenir viva la seva cultura en l'emigració, ans el contrari. Les arrels originàries i les que poses on vius s'afavoreixen mútuament. No m'agradaria saber que ningú, per sentir-se més mallorquí, s'hagi hagut de sentir menys andalús: tot això, si s'estrevenia que se suscitàs una aital qüestió. Ara, la senyora Cirer no pot permetre que els comptes no estiguin clars i a l'abast de tothom. Perquè si destina segons quines quantitats a segons quines activitats, aleshores sí, tendrem dret a preguntar-nos amb quins criteris s'han establit unes prioritats que han menat Palma a la indigència cultural: en el mapa dels grans esdeveniments que caracteritzen les grans ciutats -festivals de jazz, de teatre, de cinema, de música culta, etc.- Palma no hi figura. I tampoc no és probable que acabi figurant a la llista de grans ciutats que atreuen gent d'arreu del món per la seva Feria de Abril.

Potser el futur sigui la fusió de les sevillanes amb la jota marinera? No se m'ocorre quina altra beneitura podria donar caràcter a la gestió municipal de la senyora Catalina Cirer. Per això, no importava treure en Rodríguez de les seves llistes: per ventura hauria moderat la seva activitat i no pintaria els cotxes de la policia local en el pitjor estil del lloc d'on ve.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris