algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

La protesta dels estudiants de la CEPC a la UIB

El següent comunicat va esser enviat el dimecres dia 20 d'abril al diari El Mundo/El Dia de Baleares per tal de contestar a les «notícies» i opinions publicades al mateix mitjà durant els dies 16 i 17 del mateix mes. Després d'esperar alguns dies, i veient que l'esmentat periòdic ens nega el dret a la rèplica, la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC) hem decidit enviar el comunicat a la resta de diaris locals.

El divendres dia 15 d'abril la CEPC vàrem realitzar una acció de protesta durant la conferència d'Eduardo Inda, director de El Mundo/El Día de Baleares. L'anomenada acció va rebre nombroses desqualificacions malsonants, insults i manipulació, molta manipulació. És per això que volem explicar la nostra versió del que va ocórrer realment.

La CEPC vàrem acordar en assemblea fer una protesta al director de l'esmentat diari, protesta que consideram legítima per moltes raons, les quals apareixen a l'octaveta, que podeu trobar a la nostra pàgina web (www.coordinadora.net). Així, nosaltres vàrem decidir escenificar el nostre rebuig mitjançant una pancarta i el repartiment de les octavetes informatives. En aquestes octavetes explicàvem de manera totalment respectuosa les raons del nostre desacord amb aquesta persona i el seu mitjà. El grup d'estudiants vàrem decidir fer una protesta silenciosa i ràpida, ja que la nostra intenció era, com ja hem dit abans, únicament informativa: volíem que la gent sapigués que aquest diari no juga net. Aleshores, quan Inda va agafar el micròfon per començar a parlar, sis estudiants ens vàrem situar davant el públic amb la pancarta, que duia la llegenda «Eduardo Inda: manipulador professional, sicari del poder establert, enemic de la cultura catalana. CEPC». Mentrestant, nou estudiants vàrem repartir el comunicat, que no inclou cap mena d'insult, afirmació que molts d'altres que s'autoanomenen defensors de la democràcia no poden dir.

Quan el grup d'alumnes havíem repartit les octavetes a tots els assistents, els portadors de la pancarta vàrem recollir i abandonar la sala, seguits d'altres estudiants. L'acte no va arribar a un minut, no es va dir ni una paraula (en canvi, el ponent ens deia batasunos pel micròfon), no es va intimidar ni coaccionar a ningú. Tampoc vàrem intentar impedir que el conferenciant parlés.

Nosaltres no som ni «ultras», ni «radicales», ni «quintacolumnistas», i rebutjam els altres insults de tipus personal com el que Inda va escriure a la seva columna dels diumenges: «Seis estudiantes con pinta de no haberse duchado en al menos una semana». Nosaltres som estudiants, estudiants que defensam les nostres idees fent servir els mitjans que tenim al nostre abast: uns feim servir pancartes i octavetes, mentre altres tenen mitjans molt més potents com diaris, televisors o emissores radiofòniques. I els nostres mijtans són, sens dubte, perfectament legítims.

Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans. UIB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris