algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Ofici de lector

Oficiar de jurat a un premi literari té avantatges i inconvenients. D'una banda, et mostra la panoràmica del camp de la creació; de l'altra, et fa llegir a escarada, massa coses en poc temps. Però bé, a partir de la VII convocatòria dels Premis Literaris de Narrativa i Poesia Vila de Lloseta, puc afirmar que s'ha iniciat una estirada cap amunt altament positiva. Avui es veurà, quan es donin a conèixer els guanyadors, que seran publicats a l'Editorial Moll. La prosa narrativa a Raixa i la poesia a Balenguera. N'Aquil·les inquireix detalls que encara és prest per donar a conèixer. Però em plau assabentar-lo d'alguns aspectes positius.

-A Lloseta tenen Pere Joan Martorel de regidor de cultura, un poeta i escriptor de vàlua indiscutible. Ha sabut promocionar els premis creats per ell, primer donant-los ressò a través d'una editorial amb cara i ulls, i després, augmentant, de manera progressiva, la remuneració de les obres premiades.

-Un detall en el qual molts no hi pensen, i és fonamental per aconseguir pujar el llistó de qualitat de qualsevol premi.

-I de qualsevol producte. Ni que sigui aprendre a fer bé unes sabates.

-A Lloseta sempre n'han sabut fer, de sabates ben fetes.

-Certa. Ara la literatura, la plàstica i el teatre, a través del bon treball del regidor poeta, diversifica els interessos d'aquest poble del Raiguer.

-I els guanyadors?

-Això se sabrà avui vespre. Jo només et puc anticipar que en novel·la es va acudir a la fórmula de l'ex aequo entre un mallorquí del Pla, escriptor i professor, que escriu en aquest diari, i un valencià que amolla per la boqueta el paradís de l'especulació i el joc brut de la política a les terres d'Ausiàs March i Raimon.

-Interessant. I en poesia?

-Un poeta català segurament jove, però no ho sé. Sembla segur d'ell mateix, perquè titula el seu llibre manllevant el nom d'un personatge clàssic de Mark Twain.

l l l

II FESTIVAL DE POESIA LLOSETA
-I què se'n sap, de la segona edició del festival de poesia.

-El regidor poeta ja ha elaborat el programa, amb activitats que ompliran la setmana del 4 a l'11 de juny, i crec que aquest any vol tirar la casa per la finestra.

-Tant?

-Ja em diràs. Duu a cantar en Raimon. Hi ha un segon concert de Damià Timoner cantant poemes de Costa i Llobera musicats per Jaume Sampo. Una taula rodona on aplega poetes d'aquí en llengua castellana, com Paco Díaz de Castro i Miguel Àngel Velasco, amb dos cavallers de Nostra Dama Balanguera com Miquel Cardeli Àngel Terrón...

-I el plat fort, la Festa de la Paraula?

-El plat fort, naturalment, serà el festival de dissabte, dia 11, a les nou del vespre. Si no hi ha res de nou, els recitadors són de primer ordre: des del veterà Màrius Sampere fins al brillant i joveníssim Pere Antoni Pons, passant per valors tan sòlids com Margarita Ballester, Manuel Forcano, Lluís Maicas... i així fins a deu.

-El programa que em mostres sembla atractiu.

-I no t'ho cont tot per manca de temps. T'aconsell que no et perdis, el juny, aquesta gran setmana llosetina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris