bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Als filòlegs

La titulació universitària de Filologia Catalana no pot desaparèixer. Constitueix un atac a la nostra llengua que s'ha d'evitar amb el suport de tots els àmbits acadèmics, polítics i socials implicats en la defensa de la llengua pròpia de les Balears. Al nostre diari coneixem molt bé la categoria professional dels llicenciats en Filologia Catalana per la UIB. Un grup d'ells formen l'equip de correcció de Diari de Balears. Sense la seva feina pacient, constant, docent envers els seus companys informadors i d'alta qualitat científica, seria impossible que el nostre diari fos cada dia al carrer amb la qualitat lingüística que ofereix.

Però es veu que a Madrid li comença a molestar que hi hagi tants d'especialistes en les llengües de l'Estat espanyol que no són el castellà. Temen el català perquè és una eina de transformació, d'entendre el llenguatge com a instrument de consciència i cohesió social. Si un poble és capaç de salvar una llengua amenaçada de mort, què no és capaç d'aconseguir?

Però per devers el Mananares temen els nostres filòlegs. No desitgen que surtin més fornades de ciutadans i ciutadanes capaços d'ensenyar que la nostra estimada llengua pròpia no té res que envejar a les altres, i que el vigor de la nostra cultura no té límits ni suporta limitadors forans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris