algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El dret al matrimoni

El Congrés dels Diputats va fer ahir una passa històrica en el reconeixement dels drets civils de tots els espanyols en permetre el matrimoni entre homosexuals, amb els mateixos drets i deures que els heterosexuals. Es fan així realitat els articles primer, desè i catorzè de la Carta Magna, que proclama la igualtat de tots els ciutadans davant la llei, i reconeix el dret inalienable al lliure desenvolupament de la pròpia personalitat. També ahir es tancà un altre capítol de la España negra, tancada, reaccionària i intolerant. Durant segles, els homosexuals han estat perseguits, humiliats i marginats. Ara ja són ciutadans de primera categoria a tots els efectes. I correspon al conjunt del cos social eliminar qualsevol tipus de prejudici imposat de manera incívica en èpoques pretèrites marcades per l'odi i la incomprensió.

La decisió del Govern socialista i del conjunt de l'esquerra és arriscada i valenta. Una de les línies d'actuació de Zapatero és mantenir bones relacions amb l'Església catòlica, que rebutja el matrimoni entre homosexuals. Però l'important en aquests tipus de decisions és saber anar a favor dels vents de la història. Tard o d'hora, la jerarquia catòlica està obligada a abordar els drets sexuals amb molt més aperturisme i alçada de mires. Això només és qüestió de temps. També el PP s'oposa ara als matrimonis homosexuals. Però aquest partit, quan comandava Fraga, també posà tot tipus d'entrebancs a la Constitució del 1978.

El més important és que el dret dels homosexuals a casar-se ja és un procés irreversible i una gran conquesta dels progressistes de l'Estat espanyol. Ahir guanyà la llibertat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris