algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Escup i no faràs baves

De vegades m'han comentat els pagesos que és per demés, el conró és caparrut com porcell de llet, ja pots espedregar any i altre, tanmateix cada pic recolliràs macs de tota mida. I no s'ho expliquen de cap de les maneres. Deu ser que la mateixa terra els congria, diuen. Altres, una mica més il·lustrats, per explicar-s'ho et parlen seriosament de la força centrífuga de la rotació del mateix planeta, i que els rutlons van emergint des de capes inferiors del subsòl com a clara conseqüència. I qui no ho creu, que ho vagi a cercar.

Això dit aquí dalt m'ha comparegut al llapis perquè, ara mateix, fa uns instants, acab de visionar el vídeo titulat «Después de la masacre», produït per la «Fundación para el anàlisis y los estudios sociales», que presideix en José Maria Aznar López, professor de Georgetown, USA. Prèviament adverteixen: «El audiovisual titulado -Tras la masacre- rememora las consecuencias que sobre el ánimo de los electores españoles tuvo el ataque terrorista del 11 de marzo de 2004, seguido por dos jornadas de intensa agitación encaminada a influir sobre la intención de voto de los ciudadanos. Producido por la fundación FAES, este vídeo tiene una duración de 14 minutos». Tot plegat també ho tradueixen a l'anglès, clar, per deferència al «friend» Bush, supòs.

Resulta que un any després de les bombes assassines i de l'entrepà de calàpet de la derrota electoral, segueixen intentant emmerdar de manera estrafolària en un «mantenella i no enmendalla» tan entestat i rabiosament caparrut com les pedres del conró que parlava abans. És el que hi ha. No n'hi ha més de fetes. Set n'han entrades i set n'han de sortir. Repeteixen fins al assaciament que els que menteixen són els altres. I Zapatero per amunt i Zapatero per avall, fins i tot distorsionant-li la veu. Parlen de manipulacions de l'electorat amb els missatges telefònics, «pásalo» és una de les paraules més repetides. Callen com a morts la vertadera i molt bèstia manipulació de la manifestació del divendres 12, horabaixa, com també la pancarta feta consensuar amb fòrceps i sense vaselina, culpant a ETA ben a les clares «por la constitución...», amb més cara que un sac de segells, quan els mitjans de comunicació de tot el món ja apuntaven cap al terrorisme islamista. «Muerte a los vascos» deia un llençol que portaven dos jovençans, ufanosament, avingudes per avall. Els contes de fades gens ni mica innocents d'Urdaci, l'actor. Els «partes» de la guerra particular d'Acebes. Les telefonades toca dallons d'Aznar als directors dels rotatius més importants de l'Estat. Les «recomanacions» de la Loyola de Palacio a les ambaixades de mig món en el sentit que es definissin clarament en la culpabilitat d'ETA davant tothom que alenés. Les programacions de TVE les nits del 12 i 13, què no les recorda ningú? Venga reportatges d'històrics atemptats d'ETA per un tub. Això no era manipular, pots pensar. Ca, barret!

Ells no han mentit mai. Ni quan la vaga general, ni amb el «Prestige», ni amb les 62 víctimes del Yak-42, allò que quasi volava però era barat, ni amb les armes de destrucció massiva «crean ustedes que están», mai han mentit. Sols han feta una versió profitosa pel que ells creuen que són els seus interessos: erosionar el PSOE ('que digan lo que ocultan! ???), i l'únic que fan és perdre la llet pasturant i exhaurir el poc prestigi que els va quedant. Però ara amb el vídeo aquest hi han posat la guinda. Continuen provant d'intoxicar l'opinió pública amb mitges veritats immundes, declaracions infames, silencis culpables, insinuacions grolleres, impossibles de provar, d'aquelles que en bon mallorquí tots sabem ben bé per lucidesa de naixença que sols tenen dos camins: o callar-les, o anar al jutjat de guàrdia. I ara ens vénen amb aquest audiovisual que altre pic és com la merda: ja no el pot embrutar res. Per a mi com si es fan operar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris