bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Hisham i els mangos en flor

El mes de març els mangos apareixen plens de flors. És la promesa del que, passats uns mesos, es convertirà en un dels fruits més saborosos. Els arbres es veuen brecant sobre les parets de fang que delimiten jardins particulars i camins que s'endinsen dins les foscors d'arbres que, un amb l'altre, s'agombolen per tal de sobreviure esponerosos. I s'hi està molt bé, a l'ombra dels mangos en flor amb les panícules rosades a cada cap de branca. A la casa d'Hisham n'hi ha uns quants, també palmeres, un magraner i, dins els redols de terra més bona, clapes de faveres i menta.

Hisham para poc a casa, perquè sempre va amunt i avall al volant del minibús Toyota. Els prop de quatre-cents quilòmetres de cada trajecte els fa d'una tirada, amb només la breu aturada a una cafeteria a mitjan camí. Allà beu un te, menja alguna cosa, i altre cop al volant. Els seus dos punts de referència són la gran ciutat de vint milions d'habitants i l'oasi que n'arreplega uns vint mil. A casa l'esperen els pares, la dona i els fills, el germà amb dona i fills... Un entorn familiar que, com els arbres dels jardins, s'apuntala mútuament. Un pati comú a l'ombra dels mangos i estances més privades perquè els matrimonis puguin tenir els seus moments d'intimitat.

Aquestes coses -vida familiar, petites intimitats- es descobreixen sense cercar-ho. Com aquell dia del passat març, quan els quatre convidats d'Hisham es col·locaven al voltant d'una taula baixa posada a l'ombra dels mangos en flor. Sopa, arròs bullit, pollastre rostit, ensalada de pebre i tomàtiga, olives, pa, pebres i albergínies amb farciment de carn i arròs, faves tendres amb brou... Un bon catàleg de la millor cuina casolana que es veia que no era l'habitual de la gent de la casa. Allò era un extra i, a més, ells ja havien dinat. El menjar era magnífic, però encara ho feia millor trobar-se allà entre aquella bona gent. Hi ha coses que no es poden pagar amb diners, només amb grans dosis de sincera gratitud. Alguns casos especials demanen les dues coses. De tot cor, a l'ombra dels mangos en flor de la casa d'Hisham.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris