algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Sí als arbres, no a l'asfalt

Aquestes no són sinó unes línies de suport a la lluita que des de fa ja un parell de mesos estan duent a terme els veïns de la barriada palmesana de Son Fortesa per tal d'impedir que el soterrament de les vies del tren, projecte que en principi veuen amb bons ulls, serveixi de pretext per convertir el carrer Jacint Verdaguer en una via de penetració ràpida al centre de la ciutat, la qual, segons el controvertit projecte municipal, constaria de quatre carrils amb unes estretes voravies a banda i banda per les quals amb prou feines hi podrien transitar els vianants.

El que demanen els veïns és ben assenyat i compatible amb un model de ciutat moderna i habitable per a tothom: aprofitar l'avinentesa urbanística del soterrament per convertir aquesta zona de Son Fortesa en un parc, eparc de les Vies, que consolidi la tranquil·litat i personalitat de la barriada, no per ignorar la voluntat expressada repetidament pels seus habitants i fer de la zona una nova avinguda amb tota l'allau de trànsit i renous que això comporta. Però sembla que l'equip municipal del Partit Popular, que actualment governa el consistori amb la Sra. Catalina Cirer al capdavant, ignora ben a les clares totes aquestes consideracions i manté a tort i a dret la desproporcionalitat del projecte, desaprofitant així una vegada més una excel·lent oportunitat d'idear i de fer una ciutat més humana i a la mesura dels vertaders interessos dels seus ciutadans.

De moment ja han entrat les màquines i, tot i l'oposició dels coratjosos veïns, ja han arrabassat uns quants arbres d'allò que hauria de ser el futur parc de les Vies, tal com reclamen amb una raó que els vessa. Produeix fàstic i vergonya veure com les instàncies municipals i els seus directes responsables trepitgen i passen per damunt d'allà on faci falta per aconseguir els seus megalòmans objectius. Davant això no puc deixar de pensar si aquestes persones mereixen ocupar els càrrecs que ostenten, ja que se suposa que hom els ha triat perquè tenguin cura del benestar de la ciutadania, no per perjudicar-la i minvar la nostra qualitat de vida amb projectes forassenyats que poc o res tenen a veure amb el vertader progrés i la felicitat de les persones.

Sí als arbres, sí a la vida. No a l'asfalt, no a la destrucció del poc patrimoni urbà amb personalitat que encara ens resta. Senyora batlessa, Sr. Àlvaro Gijón, escoltin per una vegada i reconsiderin el seu posicionament. Palma no està gens sobrada de zones verdes i aquesta és una magnífica ocasió d'evitar que l'asfalt sigui una vegada més el trist i monòton paisatge al qual sembla que ens vulguin condemnar irremeiablement.

Atentament,

Miquel Àngel Lladó Ribas. Marratxí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris