muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Mòbils

Des de l'11-M, els missatges per mòbil s'han convertit en una arma política de primer ordre. Ni la mort del papa no se n'ha salvat. Un dels missatges proclamats aquests dies és calumniós per al PSOE, ja que afirma que a Joan Pau II li hauria agradat ser enterrat a la seva seu del carrer de Ferraz a Madrid per tenir, com el Bon Jesús, «qualque lladre al seu costat». Aquesta «broma» té el segell de ser d'extrema dreta.

Preocupació

Dins el PP de les Balears comença a preocupar el distanciament i la manca de relacions entre Mariano Rajoy i José María Aznar. Ningú no s'atreveix a prendre-hi partit i s'esperen propers esdeveniments. Però els més veterans de l'organitzció recorden l'època, en els anys 80, en què es gelaren les relacions entre el llavors president de la formació, Antonio Hernández Mancha, i l'expresident Manuel Fraga. «Allò va ser nefast per a nosaltres», comenten en veu baixa. Eren els temps en què Gabriel Cañellas coquetejava amb la idea de reconvertir el PP en un partit autonomista.

Alomar

De portes endins, el PSIB-PSOE debat qui pot ser el candidat socialista a batle de Palma. Se sap que Celestí Alomar hi està ben disposat, si bé altres socialistes consideren que seria un perfecte número dos amb una dona de cap de cartell que plantàs cara a Catalina Cirer. «El problema és trobar la dona socialista que encaixi en el perfil de ser batlessa de la capital».

Costa dels Pins

Una petita anècdota sobre la situació a la Costa dels Pins, ara que els col·lectius ciutadans reivindiquen el dret de pas al litoral. A l'estiu de fa dos anys, uns mallorquins decidiren ancorar el seu llaüt en una caleta de la zona, amb la intenció de nedar-hi. Faltaren segons perquè una persona, que després identificaren com el pare d'un famós que té un xalet per allà, els insistís de mala manera perquè se n'anassin. «'Esto es propiedad privada, márchense de aquí!», els recriminà l'home. Els mallorquins contestaren que ells eren a la mar, que és de tots. Aleshores, l'home insistí en la seva pretensió maleducada i, just després, i amb l'ajuda d'una grua instal·lada damunt les roques, avarà dues motos nàutiques, els motors de les quals posà en marxa amb l'ajuda d'una altra persona. Tot seguit, el llaüt dels mallorquins es va veure envoltat per aquelles dues màquines que, rabioses, feien un gran estrèpit i unes ones que impossibilitaven l'estabilitat. Els mallorquins optaren per partir i no pensar més en aquell episodi ni en aquell eixelebrat, el qual ja havia estat condemnat per accions violentes. Bé, se n'havien oblidat fins ara, quan creix dia rere dia la reivindicació pública de l'ús d'aquest indret.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris