algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Samba al PSIB

La connexió Úbeda no descansa. Dos destacats militans del PSIB-PSOE, Joaquín Bellón i Ramón Torres, originaris d'aquesta localitat de Jaén, escaldats per les clamoroses derrotes congressuals que han patit en els darrers temps, es dediquen ara a repartir carnets del partit de Pablo Iglesias entre equatorians, brasilers i tot llatinoamericà que puguin arreplegar, per potenciar el seu ego i la seva força personal dins les organitacions del partit a Palma. Juguen amb l'avantatge que ara hi ha molts d'immigrants que cerquen regularitzar la seva situació i, en un cas únic a l'univers, tenen més fàcil aconseguir el carnet del partit que governa Espanya que un imprès de la Delegació del Govern. Per fer parròquia, manegen un brasiler que és una autèntica espasa a l'hora d'arreglar papers oficials. I així, a inflar les agrupacions de Palma per veure si poden imposar la seva llista a les pròximes municipals.

El duet Bellón-Torres hauria de fer examen de consciència. Un socialista pot pensar, creure i treure endavant moltes coses. Però mai, per decència i ètica, no pot assumir i posar en pràctica el principi feixista que el fi justifica els mitjans.

El problema de la integració dels immigrants és cabdal per a les Balears. Tant que requereix polítiques molt complexes, intel·ligents i a llarg termini. Però si la connexió Úbeda s'ha pensat que tot s'arregla rifant carnets com si fossin confits per tenir un ramat servil a les seves ordres, en realitat prostitueixen els més nobles valors de la política i embruten el que ha de ser una tasca d'immigració coherent i seriosa, basada en l'interès general. Tanmateix, mai no s'hi han de barrejar interessos personals o pugnes internes de partit. Bellón i Torres duen el PSIB-PSOE cap a una democràcia bananera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris