nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
12°

Arran de l'Encontrada de Felanitx

La carta firmada per Francisco Oliver Mestre, publicada dia 2 d'abril, em suscita el comentari següent. És ben de lamentar la quantitat de tensions que ha arribat a provocar el remenat assumpte de l'Encontrada de Felanitx i les messions que la premsa de Ciutat ha pres en un problema tan local com aquest, cosa que demostra que se tracta, efectivament, d'una qüestió política.

Les raons per què la Marxa reia no se toqui a l'Encontrada són principalment dues:

1. Perquè un Reial Decret de la Presidència del Govern d'octubre del 1997, a més de donar a la Marxa el caràcter d'himne nacional d'Espanya, en regula la utilització. Entre les ocasions en què s'ha d'interpretar, no hi figura cap acte religiós, llevat del cas en què la presència del rei ho justificàs. (He d'advertir que aquest Reial Decret no procedia justament d'un Govern d'esquerres, sinó del que deuen votar la majoria dels qui gemeguen per l'eliminació de la Marxa a l'Encontrada, és a dir, del Govern Aznar).

2. Perquè una música de caire polític no té cap feina dins un acte religiós. Tan inoportuna és la Marxa reia a l'Encontrada com ho serien La Balenguera, Els Segadors o l'Himne de Riego. El firmant de la carta invocava la tan citada frase de l'Evangeli sobre Déu i el Cèsar. Doncs bé: si se tracta de no donar a Déu allò que és del Cèsar, a Jesucrist ressuscitat no li hem de donar himnes nacionals d'enlloc.

La batlessa, quan va prometre durant la campanya electoral reinstaurar la Marxa, va envair un terreny que no era el seu i se va atribuir unes competències que no li corresponen. El fet que les processons se facin fora del reciente del temple no els lleva el caràcter religiós, àmbit en el qual la batlessa no té atribucions. Les processons se fan fora del temple, sí, però en surten, i un cop en el carrer no deixen d'esser religioses per convertir-se en municipals. Per acabar: malament està la democràcia a Felanitx si hi ha gent que, a l'hora de decidir el vot, ho fa pensant en marxes, encontrades i altres motivacions semblants. Així ens van les coses.

Tomeu Pou. Felanitx.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris