algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

L'encontrada de Felanitx

Després de saludar-lo i agraint la seva atenció en publicar la meva carta, vull dir que després de l'encontrada 2005 i havent passat prèviament uns quants anys de penúries, ara, amb un himne molt treballat que es diu «Encontrada», de Josep Prohens, a qui no vull llevar mèrit i que com a música m'ha agradat molt, ha de dir que l'encontrada d'enguany encara no ha superat i ni tan sols igualtat la nostra encontrada felanitxera, on sortien dels nostres ulls albellons de llàgrimes d'emoció, recordant els nostres avantpassats: jo no hi he faltat mai i som una persona major, és a dir que puc xerrar bé i amb coneixement de causa. La marxa reial mai pot esser substituïda, en no ser per motius polítics, que han nascut fa pocs anys amb el suport dels qui mai n'hi haurien d'haver donat. S'han carregat l'encontrada felanitxera, tan nostra, tan expressiva, tan sentimental i tan nostàlgica! Encara record quan era petit i hi anava del braç del meu padrí i ell me mostrava el Bonjesuset Ressuscitat; fins fa poc anys es pogueren veure escenes d'emoció en el moment de l'encontrada, mentre sonava la marxa reial. Per a nosaltres, aquesta marxa no era franquista, ni tenia connotacions polítiques: en aquells moments era simplement nostra, part de la nostra tradició.

Pens que la nostra Batlessa, acceptant el canvi de la música de l'encontrada, ha perdut credibilitat. Molts de felanitxers, entre d'altres causes, la varen votar perquè prometé que tornarien a tocar la marxa reial el temps de l'encontrada. Vull recordar que la marxa reial s'ha tocat a molts d'indrets de Mallorca; a Ciutat, el Dimarts Sant quan va surtir el pas de la Dolorosa de l'Església de Sant Nicolau; a l'encontre de Ciutat, davant Santa Eulàlia, i a més a més a molts de pobles. Per cert que també es toca a Ciutat el dia del Corpus, i a Felanitx es va deixar de tocar a la processó del Corpus fa nou anys. Ull a la data! Quo Vadis Felanitx? On anam?

Sempre recordaré, anys enrere, que es va nomenar un rector nou a la parròquia i poc temps després un batle nou; ambdós pactaren el següent: el rector comandaria del portal de l'Església cap endins i el batle del portal cap a fora; així la cosa va anar sempre bé.

A les passades eleccions municipals, molts de vots anaren a Na catalina Soler per les promeses, que no s'han complit, en el sentit que es tornaria a tocar la marxa reial el temps de l'encontrada. La nostra Batlessa s'ha deixat guanyar, quan molta gent esperava el compliment de la seva promesa amb molta d'il·lusió i això són vots que pot perdre en un futur electoral pròxim. Recordem tots: donau al Cèsar el que és del César i a Déu el que és de Déu, i alerta! Que estam en vaques magres!

Un felanitxer que estima l'encontrada.

Francisco Oliver Mestre. Felanitx.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris