muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

S'ha consumat l'agressió

Els meus fills, com tants d'altres infants de les Illes Balears, tenen el K3 com el seu canal preferit. Els encanta en Doraemon, en Lucky Luke, les Tres Bessones, i molts programes que s'hi emeten. A més amés, estan contentíssims de poder sentir tots aquests personatges parlant en la seva llengua. Perquè ells ho tenen clar. Sense que ningú no els ho hagi dit mai, ells es temen perfectament que els personateges del K3 usen el seu propi idioma i, de ben petits, ja poden gaudir d'unes històries que poden entendre. Just al contrari que quan posam una cadena castellanoparlant. Tot d'una em demanen que torni posar el K3, perquè no es conformen a veure les imatges, també volen entendre el que diuen.

Cada matí, mentre berenen i es vesteixen, just abans d'anar a escola solen veure l'Abella Maia i en Doraemon.

Ja us podeu imaginar, idò, el drama que es va produir a ca nostra dijous passat quan, encara amb les llenganyes als ulls, varen anar a posar el K3 i al seu lloc varen aparèixer unes ratlles verticals de colorins. El disgust va ser ben gros!

L'horabaixa em va trucar un amic meu, pare de tres infants en edat escolar per demanar-me si a ca nostra podíem veure el K3, ja que ells no el podien sintonitzar i els seus fills estaven ben enfadats. Li vaig explicar que la culpa era d'IB3, que s'ha apropiat de la freqüència. El divendres, dos doblers del mateix. Mentre esperava que els nins sortissen de la classe, ja en vaig haver de parlar amb un altre pare. L'horabaixa igual.

Els responsables d'aquesta malifeta haurien de ser conscients que el que han fet ha estat una agressió als més petits. Una agressió que, a més a més, ha causat problemes i desavinences al si de les famílies, per la dificultat dels pares per fer entendre als infants que no poden veure el que havien vist cada dia des que tenen records. És clar que ho solucionarem amb un parell de dies, quan el tècnic véngui a resintonitzar-nos-el. Però això es pot allargar molt en el cas de finques de pisos, ja que primer caldrà l'aprovació de la comunitat de propietaris, la majoria de les quals es fan amb una freqüència mensual o encara més llarga. I no vol dir que totes ho aprovin!

Juame Matas deu trobar que això no és res. Com que els infants no voten, taparem el K3. TV3 no, que la miren els adults i podríem tenir problemes! Molt maquiavèl·lic tot plegat.

Però no és únicament el partit de Jaume Matas qui faig responsable de l'agressió. Tampoc en Maragall i en Montilla no han estat gaire fins. El primer per signar un conveni amb el Govern de les Illes Balears que ha permès materialitzar l'agressió i el segon perquè ha estat incapaç de revocar l'assignació de freqüències que havia fet el govern de José María Aznar quan ja havia perdut les eleccions. I què en direm d'Esquerra Republicana, els nostres amics independentistes socis d'en Maragall. Si són tan amics nostres i tan nacionalistes, no haurien d'haver posat les peres a quarto als seus socis socialistes i impedir-los que signassin el que varen signar i fer-los tornar enrera l'assignació de freqüències? No han reparat que amb aquesta actitud menfotista estan perjudicant els interessos dels catalanoparlants de les Illes Balears?

Jaume Lladó, professor

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris