algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Com pot ser?

Com a professores del Departament d'Infermeria i Fisioteràpia de la UIB, i sobretot com a professionals que dedicam gran part de la nostra tasca docent i investigadora a trencar amb estereotips i discursos socials dominants envers la identitat de la professió d'Infermeria, hem considerat que era el nostre deure ètic i moral amb la professió i amb la societat escriure aquestes línies en relació a l'article «Modernitats a la UIB» de Ferran Aguiló publicat el dia 24 de Febrer aDiari de Balears. Com pot ser que després de dedicar tantes hores de reflexió dins l'aula i fora d'ella, encara haguem de veure aquests estereotips? Com pot ser que després de tants de debats amb els estudiants sobre els factors que han afectat i afecten la construcció de la identitat del professional, intentant transmetre'ls uns altres valors i creences, encara ens trobem que els criteris mercantilistes passen per damunt de tot?

Segons la definició que es recull en el Diccionari d'ús de Maria Moliner, prostituir és que algú faci un ús deshonrós de qualsevol cosa que posseeix i que en si és noble. Com ara prostituir la seva intel·ligència. Sense cap dubte, en aquest cas és més que correcte parlar d'una prostitució de la nostra professió.

Encara que sigui amb la intenció de publicitar una festa, contemplam avergonyides que una part dels estudiants, amb els qui estam compartint anys de reflexió sobre totes aquestes qüestions, demostren de forma reiterada que menyspreen el mal que aquestes desafortunades referències sexuals, fan a la imatge que té la societat sobre la professió infermera.

Pensam que escrivint aquestes línies, almanco donam veu a l'equip de professors i professores del Departament, als professionals de la Infermeria i Fisioteràpia i a una bona part de l'alumnat. Potser aquests altres alumnes consideren que la seva actitud no té cap transcendència, però només el fet que faci falta escriure als mitjans de comunicació per dir que la Infermeria és una altra cosa, vol dir que ha fet falta treure la terra que aquesta actitud irrespectuosa ha abocat sobre la feina de tots els professionals que lluiten cada dia per donar i transmetre una imatge de la professió, que amb el que sí té a veure és amb la salut i amb la qualitat de vida de la societat.

Volem deixar constància que fins i tot en aquests tipus de publicitats tan desafortunades respectam la llibertat d'expressió dels estudiants, encara que desitjaríem que els organitzadors i organitzadores de la festa reflexionessin sobre el mal que fan al col·lectiu professional d'Infermeria i Fisioteràpia.

Margalida Miró, Gloria Gallego, i tot el professorat del Departament d'Infermeria i Fisioteràpia de la UIB. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris