algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Més coses

Mirau quina feta: ningú no semblava massa entusiasmat amb la història del referèndum -no hi dedicaren excessius recursos humans i econòmics- i així i tot aconseguiren que no hi hagués altre tema a parlar en els cercles polítics. Cert que a la ciutadania, com s'ha demostrat, l'importa un rave el referèndum i, per extensió, tota la diària contesa partidista d'ínfim perfil. Però, mentre públicament es desfullava la margalida d'un tractat il·legible, han passat moltes coses. S'ha feta pública la recomanació deConsell Escolar de l'Estat que recomana apartar la religió de les escoles públiques i, automàticament, ha estat iradament contestada pel sector catòlic amb l'argument tan anyenc com curiós que la presidenta d'aquest organisme consultiu, Marta Mata, s'hauria de jubilar. Anyenc, perquè la jubilació és una qüestió d'anys. Curiós, perquè la pedagoga catalana, a més de no patir la «malaltia de Parkinson», va néixer 6 anys després del cap dels catòlics, que sí la pateix.

Devers Majadahonda, municipi molt proper a Madrid, la conxorxa entre «el ciment» i ePP s'ha carregat un batle popular per posar-ne un altre de més adient a uns determinats interessos. Han sortit enregistraments on s'evidencia la moguda i denúncies del batle desplaçat. La direcció provincial del partit, amb Esperanza Aguirre al capdavant, s'ha mostrat molt preocupada per esbrinar d'on surt la cinta d'àudio sense molestar-se a desmentir ni una interjecció del seu contingut. Aquí mateix, mentre la gent, amb el convenciment que ja ho havien vist, fugia esperitada de qualsevol noticiari, se'n censurava legalment TV3 i, a canvi i com a consolació, ens repartien uns suposats beneficis que el senyor Sampo, allà per devers la llunyania del Pacte de Progrés, ja havia aconseguit. S'ha de tenir mala memòria per haver oblidat com el vicepresident de l'anterior govern presentà un conveni amb la televisió de la Generalitat en el qual es concretava que les televisions locals podrien fer ús de gairebé tot el que ara s'ha tornat a signar limitat a Telematas. Prestidigitació pepera i amnèsia convenient dels companys illencs de l'empassa calàpets, senyor Bargalló.

l l l
El govern ZP ha presentat eCodi del Bon Govern que, no se m'acollonin, només afecta l'administració central. El que era de tota lògica per a qualcú com el senyor Zaplana -recordau que declarava estar en política per fer doblers- ara no podrà fer-se sense intel·ligència i la superació de certes dificultats. Però aquí no ens arriba i les empreses no han de patir pel que s'estalvien en transportistes per Nadal, quan envien les gratificacions directament a les seus centrals de les conselleries: encara no caldrà anar casa per casa, almanco pel menudall. No sé què diu exactament aquest codi respecte a atorgar eRamon Llulal decorador de la casa particular de qui els concedeix. Vol dir que acceptar tan elevat encàrrec invalida la candidatura d'un bon professional? No, però hi ha coses, a més de les factures, que es podrien estalviar i guanyaríem en bona imatge, ja que és impossible fer-ho en «Bon Govern».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris