nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Oposicions a Calvià

Arran de la sentència del jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma que anul·la les bases del concurs-oposició per cobrir 18 places de la Policia Local de Calvià, la Secció Sindical de l'STEI-i a l'Ajuntament de Calvià vol puntualitzar el següent:

1r. Consideram que les bases del concurs-oposició són de les mateixes característiques que aproven molts ajuntaments de Mallorca que per sistema, en l'apartat de mèrits, valoren de manera superior els policies interins.

És lícit, doncs, considerar que una cosa és que unes bases s'ajustin o no a dret i una altra que aquestes mateixes bases hagin de ser necessàriament injustes.

2n. La normativa aplicada en el moment d'aprovar les bases -Decret 72/89 de 6 de juliol- dóna potestat -segons ha interpretat el nostre sindicat- a l'administració convocant d'atorgar 5 punts als aspirants de la manera que consideri més convenient. El nostre sindicat ha considerat convenient discriminar de manera positiva la preparació i el context en el qual es desenvolupa la feina de la Policia Local de Calvià.

3r. La sentència no té en compte que, en l'apartat de valoració de mèrits, els sindicats han valorat l'experiència professional d'un policia municipal de Calvià de manera diferent als mèrits assolits per un policia que fa el seu servei en un municipi amb un cens estable de dues mil persones.

4t. En la mateixa línia cal esmentar el fet que l'Ajuntament inverteix recursos específics per a la formació d'aquests policies, cosa que suposa un esforç suplementari atesa l'especialització de la feina.

5è. La sentència potser s'ajusta a dret, estrictament, però no té en compte el context general:

a) El fet ja argüit que la majoria d'ajuntaments apliquen la mateixa regla.

b) Que, en el cas d'aquest concurs-oposició anul·lat, era la darrera vegada que es convocaven places amb la normativa anterior.

c) Que la nova normativa -Decret 69/2004, de 9 de juliol-, precisament per acabar amb la controvèrsia que ens ocupa, deixa ben clar allò que a partir d'ara s'haurà de valorar com a mèrit.

d) Que els auxiliars de Policia de Calvià que optaven a aquesta convocatòria estan en una situació de precarietat laboral important, ja que molts duen deu anys d'interinatge i fan feina en condicions de formació contínua i dificultats laborals específiques que s'han de tenir en compte a l'hora de fer una valoració.

e) Que la nova normativa facilita l'accés a la condició de policia en el sentit que ja no cal fer dos o, fins i tot, tres processos selectius per accedir a una plaça: un per entrar a l'acadmia; l'altre per entrar com a auxiliar de policia i l'altre per accedir a la plaça fixa. La nova normativa només implica fer un examen per entrar a l'acadèmia i, posteriorment, superar un període de pràctiques.

f) Paradoxalment, els alumnes que fan actualment el curs a l'Acadèmia de Policia podrien optar i aconseguir les places que ens ocupen abans que els actuals auxiliars de policia de Calvià, que s'han hagut d'examinar dos cops per arribar on són.

Finalment, l'STEI-i vol fer saber que, després de la impugnació de les bases per part de CCOO, la resta de sindicats vàrem intentar pactar una solució satisfactòria per a tothom. La posició de CCOO va ser inflexible, tan inflexible que no va permetre arribar a cap punt de coincidència.

Fernando Terrasa, Jaume Vicens i Agustí Josep Aguiló. Representants de la secció sindical de l'STEI-i a l'Ajuntament de Calvià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris