muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La seguretat dels edificis

Cort es planteja augmentar els protocols de seguretat per als edificis de grans dimensions de Palma davant la possibilitat de sinistre. És una iniciativa encertada. La imatge de la torre Windsor presa per les flames és prou colpidora perquè es prenguin totes les mesures possibles. És cert que Ciutat té pocs immobles de grandària considerable, però també ho és que cada cop s'incorporen més aparells elèctrics al seu interior, la qual cosa fa més factible un curtcircuit o un accident similar. La modernitat comporta riscs que s'han de saber calibrar. És necessari incrementar totes les mesures de seguretat pensant sobretot en les persones. Tanmateix, la trista experiència del Windsor implicarà, sense dubte, que des de Madrid s'impulsin mesures en aquest sentit.

No s'ha d'oblidar tampoc que una comunitat turística com la balear ha de tenir una resposta contundent davant aquest tipus de sinistres. Pràcticament cada any hi ha incendis en hotels que es resolen de manera ràpida gràcies a la professionalitat i a la bona organització dels serveis de bombers, els d'emergències i els sistemes interns de prevenció i extinció dels mateixos establiments. Però no s'ha de temptar la sort i també és necessari que el Govern actuï i vigili el compliment de les mesures antiincendi de cada hotel o establiment públics.

El futur exigeix seguretat en un teixit social i productiu tan complex com l'actual. El desastre de Madrid n'és bona prova.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris