muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

La constitució europea i els temes de gènere

Els eslògans electorals diuen sobre aquest tema, la Constitució Europea garanteix la igualtat home-dona. Però això no és exactament així. Vegem, l'Article. II-83 diu, La igualtat entre dones i homes haurà de garantir-se, en tots els àmbits, inclusivament en matèria d'ocupació, treball i retribució. Qui ho garantirà? Però a més en l'Art. III-116 es matisa, En totes les accions que preveu esta part, la Unió tractarà d'eliminar les desigualtats entre la dona i l'home i de promoure'n la igualtat. Com s'ha d'entendre el tractarà d'eliminar?

Un altra referència a les dones -imagino-. Article II-93.2, es precisa: Tota persona té dret a ser protegida contra qualsevol acomiadament per una causa relacionada amb la maternitat. Què vol dir això, que quan l'empresa m'acomiadi per estar embarassada tindré dret a una prestació?

I poca cosa més apareix en la constitució sobre els drets de les dones. No us enganyo, busqueu a veure què trobeu! Res sobre el treball de cura i reproductiu. Res sobre la llibertat d'opció sexual. Res sobre el dret a la contracepció i a l'avortament. Res sobre el reconeixement de les parelles de fet. Res sobre el dret al divorci. Res sobre la protecció contra la violència de gènere.

En definitiva, aquest projecte de constitució no recull els drets i les reivindicacions pels quals durant tants anys les dones d'aquí i de molts altres països d'Europa hem lluitat fins aconseguir. Diguem NO, perquè no volem acceptar menys del que tenim.

Àngels Tomàs. Barcelona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris