bruma
  • Màx: 16°
  • Mín:

Gestió política amb «sentit comú»?

Fa uns anys, quan na Catalina Cirer encara era Delegada del Govern i a Palma li havia obert les butzes el «Pla Mirall», li vaig sentir comentar que «la gestió política s'havia de fer amb sentit comú». Han passat uns quants anys, i ara és la batlessa de la meva ciutat, i en les seves mans està la gestió política de Palma. I jo me deman, què deu entendre per «sentit comú», perquè a mi, que som una simple ciutadana i no faig política de partit, em sembla que el nostre «sentit comú» no coincideix. Jo no crec que tengui sentit fer aparcaments al centre històric de Palma, perquè si el que volem és que el trànsit minvi, és evident que per arribar als aparcaments, els cotxes hi hauran de circular pel centre, o no? És clar, no quedaran al carrer, però entraran i sortiran del pàrking, i per tant, del centre. Això sí, supòs que donen doblers, i això, sempre va bé! En canvi el transport públic és car i deficitari, per això no paga la pena potenciar-lo, que no vol dir publicitar-lo. No seria més lògic fer pàrkings als afores i posar autobusos que duguin els ciutadans al centre, com a la majoria de les ciutats europees?

Jo no crec que tengui sentit inaugurar un parc a correcuita, perquè vénen les eleccions, i al cap de cinc anys i després d'haver-lo obert per a fer-hi aparcaments, carregar-se'l perquè ja no ens agrada i l'hem de millorar. I quants de milions ens ha costat aquest parc als ciutadans? I d'on sortiran els diners que costi el nou parc? Això no és sentit comú, a mi em sembla que és manca de planificació i política de «república bananera».

Jo no crec que tengui sentit obrir més carrers a Palma per on hi puguin entrar més cotxes i més renou, més contaminació i més trull. Jo crec que a Palma li fan falta zones verdes, no «pseudo-boulevards» de quatre carrils amb dret a una jardinera cada 50 metres. El meu sentit comú me diu que queden pocs espais a Palma que es puguin aprofitar per a fer-hi parcs, i el nostre Ajuntament està a punt de desaprofitar el de les vies del tren. Està ben segur aquest Ajuntament i la seva batlessa, que d'aquí a cinc anys no se'n penedirà i l'haurà de refer de bell nou? No crec que els ciutadans ho poguéssim entendre això, perquè ara ja ens costa.

Jo no crec que tengui sentit fer política de gestió municipal d'esquena als ciutadans. Uns ciutadans que manifesten la seva disconformitat amb molts de projectes que vol dur a terme aquest Ajuntament nostre (l'hospital de Son Dureta a devora La Real, el segon cinturó, el «boulevard» en comptes de parc a les vies del tren...) És ver que no són la majoria dels censats de Palma, però són uns quants, que paguen imposts i tenen dret a vot, i que en representen altres mitjançant les plataformes i les associacions de veïns: això és la xarxa democràtica que no es limita a votar cada quatre anys, perquè la política no és només cosa dels partits i ens afecta a tots. M'agradaria apel·lar al sentit comú de na Catalina Cirer, i demanar-li tres coses: 1.- Que estigui oberta i escolti els ciutadans, encara que no li agradin les formes que a vegades fan servir. 2.- Que sigui crítica i valori les propostes que les associacions de veïns li presenten, que les miri amb ulls i sensibilitat de ciutadana, i no sols de política professional. 3.- Que actuï en conseqüència, encara que això impliqui no seguir les directrius del seu partit o modificar els projectes inicials, o les dues coses. Ara encara hi som a temps, a les vies del tren, Parc sí, Asfalt No!!

Angelina Gacias i Gilet. Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris